Corlatean: Violentele din Ucraina trebuie sa inceteze, singura solutie de reconciliere este dialogul

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a facut marti un apel la incetarea violentelor din Ucraina, afirmand ca singura metoda de solutionare a crizei, de reconciliere intre putere, opozitie si protestatari este dialogul.

“Urmarim cu profunda preocupare evolutia evenimentelor de la Kiev si condamnam ferm toate manifestarile de violenta, fara deosebire. Violentele trebuie sa inceteze de indata. Dialogul este si ramane singura cale de solutionare a actualei crize din tara vecina”, a declarat Titus Corlatean, intr-un comunicat de presa al MAE transmis Mondo News.

Ministrul roman de Externe a adaugat ca reluarea violentelor reprezinta un pas inapoi si a apreciat ca “partile trebuie sa recurga la calm si discernamant”.

Afla aici ultimele informatii despre protestele din Ucraina

“Daca semnele de flexibilizare din ultima perioada, atat din partea autoritatilor, cat si a opozitiei, au creat anumite asteptari pozitive, reluarea violentelor astazi, 18 februarie 2014, soldate din pacate cu pierdere de vieti omenesti, reprezinta un mare pas inapoi. Credem cu tarie ca trebuie evitate astfel de situatii care nu fac decat sa genereze escaladare si intransigenta. (…) In aceste momente de maxima tensiune, cand exista din nou victime in randul cetatenilor din Ucraina, trebuie, mai mult decat oricand, constientizat ca numai dialogul poate conduce la solutionarea crizei. Pozitia noastra, care este si a Uniunii Europene, ramane neschimbata. Unica metoda de solutionare a crizei, de reconciliere intre putere, opozitie si protestatari este dialogul”, considera Corlatean.