Corlatean: Voi propune primului ministru ca Romania sa acorde ASISTENTA MEDICALA cetatenilor ucraineni

Ministrul Afacerilor Externe, TITUS CORLATEAN, a declarat sambata ca va propune in Guvern ca Romania sa se implice in acordarea rapida de ASISTENTA MEDICALA de specialitate in spitalele romanesti cetatenilor ucraineni raniti, personal militar sau civil.

“Am fost informat in legatura cu necesitatea Guvernului ucrainean de a acorda ASISTENTA MEDICALA de urgenta mai multor raniti ucraineni.

Citeste si: CORLATEAN: MOSCOVA TREBUIE SA INCETEZE CU SPRIJINUL ACORDAT SEPARATISTILOR

Voi propune Guvernului Romaniei, primului ministru, ca Romania sa se implice, sa acorde rapid ASISTENTA MEDICALA de specialitate in spitalele romanesti, la solicitarea explicita si in functie de necesitatile exprimate de autoritatile ucrainene, pentru cetatenii ucraineni raniti, un numar pe care putem sa-l discutam si ne asumam acest lucru, vorbim fie de militari, fie de personal civil care a fost afectat”, a precizat CORLATEAN la o conferinta de presa.

El a amintit ca, dupa evenimentele dramatice din Piata Independentei de la Kiev, Romania a asigurat TRATAMENT MEDICAL de urgenta si a salvat viata a 11 cetateni ucraineni.

AVION DOBORAT UCRAINA: MALAYSIA AIRLINES A FACUT PUBLICE NOI DATE REFERITOARE LA LISTA DE PASAGERI

Sursa foto: cltvinternational.com