CORNEL PENESCU va EXECUTA cinci ani de INCHISOARE, dupa CONTOPIREA pedepselor din SAPTE DOSARE

Omul de afaceri CORNEL PENESCU, fost finantator al clubului de fotbal FC Arges, va executa o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, magistratii de la Tribunalul Prahova admitand, marti, cererea sa privind contopirea pedepselor definitive pe care acesta le are in sapte dosare penale, potrivit Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Tribunalul Prahova a admis cererea de contopire formulata de condamnatul CORNEL PENESCU, aflat in prezent in Penitenciarul Ploiesti, cu privire la pedepsele definitive primite in sapte dosare.

Penescu a primit pedepse intre doi si cinci ani de inchisoare cu executare in patru dosare, intre care cel al fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, dosarul “Mita pentru arbitri” si dosarul in care fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat pentru frauda cu fonduri europene.

CITESTE SI: CORNEL PENESCU a primit o noua CONDAMNARE. CINCI ani cu EXECUTARE in DOSARUL FOTBAL CLUB 2005

In alte trei dosare, fostul finantator al FC Arges a primit o pedeapsa de doi ani si sase luni cu suspendare si alte doua de cate trei ani, tot cu suspendare.

Tribunalul Prahova a constatat ca faptele pentru care a fost condamnat definitiv CORNEL PENESCU in cele sapte dosare sunt concurente, a dispus anularea suspendarii executarii sub supraveghere a celor trei pedepse si a descontopit doua dintre cele sapte.

Ulterior, prin contopire, magistratii au stabilit ca CORNEL PENESCU va executa pedeapsa principala cea mai grea, aceea de cinci ani de inchisoare, la care se adauga pedeapsa complementara cea mai grea, aceea a interzicerii, pe o durata de 10 ani dupa executarea pedepsei principale, a drepturilor de a alege si a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a avea orice functie de conducere, decizie sau control intr-o societate comerciala.

CITESTE SI: DOSARUL CORUPTIEI in FOTBAL: CONDAMNARI definitive pentru PENESCU, MARTIS si SEREA 

Decizia magistratilor nu este definitiva, putand fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

Sursa foto www.b1.ro