Cornel Pieptea a prezentat situatia contractului de inchiriere a actualului sediul al Primariei Capitalei

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a respins, luni, proiectul privind prelungirea contractului de inchiriere a actualului sediu al Primariei Capitalei din Splaiul Independentei, motiv pentru care consilierii generali se vor reuni din nou, astazi, in sedinta de indata.

Inainte de votul final dat ieri de consilierii generali, liderul de grup al PNL, consilierul general Cornel Pieptea, a facut o scurta prezentare a situatiei contractului de inchiriere a actualului sediul al Primariei Capitalei.

Astfel, contractul a fost incheiat in 2009 pentru un imobil cu suprafata de 12.576 de metri patrati, pentru care municipalitatea platea 17,88 de euro pe metru patrat, proprietarii de atunci, SC Iliotomi Grup SRL, optand atunci pentru nefacturarea TVA, a precizat Pieptea, citat de Mediafax.

Inca de la inceputul acestui contract a existat clauza potrivit careia municipalitatea putea sa exercite optiunea de cumparare a imobilului. Ulterior, in iunie 2010, cladirea a fost vanduta de SC Iliotomi Grup catre SC Apatel Properties SRL, iar CGMB a aprobat un act aditional la contractul initial, prin care municipalitatea platea 14,387 euro pe metru patrat plus TVA, iar suprafata cladirii se marea la 12.906 de metri patrati, ca urmare a construirii unor lifturi exterioare.

Astfel, potrivit lui Pieptea, in 2010, municipalitatea a platit 10.944.679 lei, in 2011 – 11.377.823 de lei, in 2012 – 11.940.815 lei, iar in 2013 – 9.046.757 lei.

Consilierii PDL au cerut colegilor din CGMB sa nu voteze pentru prelungirea contractului de inchiriere a actualului sediu al PMB, dupa ce s-ar fi platit 11 milioane de euro, fara sa fie incheiat un contract de leasing.

“Cu mai bine de trei ani in urma, fostul Consiliu General al Municipiului Bucuresti, dupa mai multe respingeri, a aprobat mutarea intr-un nou sediu, pe perioada consolidarii cladirii PMB, cu conditia incheierii unui contract de leasing financiar”, a declarat Mircea Raicu, la un protest al consilierilor PDL, in fata Primariei, inaintea sedintei de indata de luni a CGMB.

In martie 2010, Primaria Capitalei s-a mutat in calitate de chirias in sediul de pe Splaiul Independentei, pentru a permite consolidarea si reabilitarea cladirii din bulevardul Regina Elisabeta.

Sediul traditional al municipalitatii, situat in bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, in Sectorul 5 al Capitalei, a fost realizat Intre anii 1906 si 1911, dupa un proiect al arhitectului Petre Antonescu. Cladirea a fost expertizata in 2005.