CORNEL PIEPTEA: Angajatii RADET risca sa nu-si ia salariile inainte de Pasti

Angajatii RADET risca sa nu-si ia salariile inainte de Pasti. Salariatii RADET incep sa simta pe pielea lor falimentul iminent al regiei, din cauza nerespectarii promisiunii facute in urma cu doi ani de premierul VICTOR PONTA si primarul general SORIN OPRESCU privind fuziunea ELCEN-RADET, a declarat joi viceprimarul Capitalei CORNEL PIEPTEA. 

“Desi premierul s-a laudat in ultima sedinta de guvern ca are grija ca toti romanii, sa puna ceva pe masa, cu ocazia Pastilor, angajatii RADET au mari sanse sa intampine sarbatorile cu masa si buzunarele goale chiar din cauza guvernului PONTA. In conditiile in care conturile RADET se afla de luni de zile sub poprire de 100%, fiind blocate de ELCEN, salariile angajatilor regiei se afla practic la mana bucurestenilor.

CITESTE SI: CORNEL PIEPTEA: Sediul RADET a ramas fara caldura si apa calda! Urmeaza bucurestenii 

Astfel, daca zilele acestea locuitorii Capitalei isi vor plati facturile pentru apa si caldura furnizate de regie, angajatii RADET ar putea incasa si ei salariile inainte de sarbatorile de Pasti, dupa ce se vor umili mai intai asteptand la cozi imense sa le vina randul la casierie, intrucat banii nu mai sunt virati pe carduri bancare. In caz contrar, angajatii RADET nu vor avea parte in acest an de sarbatori luminate, conform traditiei si obiceiurilor romanesti.

Situatia de la RADET confirma numeroasele semnale de alarma pe care le-am tras in ultima vreme si care, din pacate, au fost ignorate atat de premierul VICTOR PONTA cat si de primarul SORIN OPRESCU, desi le-am atras oficial atentia intr-o scrisoare in care le ceream sa-si respecte promisiunile si sa-si asume responsabilitatile care le revin pentru a nu lasa sute de mii de bucuresteni fara apa calda si caldura si mii de angajati ai RADET pe drumuri.

Angajatii RADET nu trebuie sa fie umiliti si de aceea ii solicit premierului Ponta sa ridice poprirea ELCEN pe conturile RADET, astfel incat sarbatorile salariatilor regiei sa nu depinda de bunavointa bucurestenilor de a-si achita facturile inainte de Pasti.

De asemenea, ii cer primarului SORIN OPRESCU sa vireze subventiile pentru RADET, conform bugetului aprobat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

CITESTE SI: PATRU CENTRALE din centrul Capitalei nu mai furnizeaza AGENT TERMIC din cauza DATORIILOR RADET 

Acestea sunt solutii de moment, care nu rezolva insa problemele extrem de grave pe care le are regia. Fuziunea ELCEN-RADET, promisa in urma cu doi ani de Victor Ponta si Sorin Oprescu, reprezinta singura rezolvare viabila a situatiei pe termen mediu si lung. Dar, avand in vedere ca si Victor Ponta si Sorin Oprescu sunt campioni la promisiuni neonorate, exista mari sanse sa ne confruntam in curand cu falimentul sistemului care furnizeaza cadura si apa calda locuitorilor Capitalei”, se arata in comunicatul de presa remis de viceprimarul CORNEL PIEPTEA redactiei MONDO NEWS.