MARIN STEFANEL DAN este noul PRIMAR INTERIMAR al Primariei Capitalei. MARIN: Una din primele masuri va fi sa fac o auditare externa . UPDATE

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) se va intruni, cel mai probabil, marti pentru a desemna un viceprimar care sa preia atributiile primarului general, in conditiile in care Tribunalul Bucuresti a comunicat prefectului hotararea privind ARESTAREA PREVENTIVA a lui SORIN OPRESCU, a declarat pentru Agerpres viceprimarul CORNEL PIEPTEA.

UPDATE 21:33: Primarul general interimar al Capitalei, STEFANEL MARIN, a declarat, marti seara, ca in momentul de fata exista un vid in ceea ce priveste situatia financiara a Primariei Capitalei, iar una dintre primele masuri pe care le va lua va fi sa faca o auditare externa.

Noul primar al Capitalei a spus ca in prezent chestiunile financiare ale Primariei Capitalei sunt foarte putin cunoscute.

“Ganditi-va ca foarte putini dintre consilierii generali au avut acces doar la o parte din informatiile financiare. In momentul de fata este un vid in ce priveste situatia financiara a Primariei. Tocmai de aceea una dintre primele masuri pe care le voi lua este sa fac o auditare externa”, a spus STEFANEL MARIN.

Intrebat daca isi propune sa faca si restructurari la nivelul primariei, MARIN a precizat ca, in momentul in care va identifica ca disciplina nu este regula care primeaza, va lua masuri.

“Fara sa fac o identificare punctuala a problemelor nu voi face restructurari, dar am de gand sa fac aceasta evaluare. Face parte din planul de deblocare administrativa”, a spus STEFANEL MARIN.

Consilierul general UNPR a mai spus ca s-a bucurat ca factorii politici au ajuns sa ia o decizie in ceea ce priveste desemnarea unui primar al Capitalei si a precizat ca aceasta intelegere, care s-a facut intre cele doua grupuri mari PNL si PSD, a aparut din cauza faptului ca niciunii nu au dorit sa-si asume “guvernarea” orasului in perioada urmatoare, si atunci, pentru a nu bloca buna functionare a orasului, s-a decis ca membrii UNPR sa se implice in administrare cu sprijinul tuturor.

Intrebat cu ce planuri vine la conducerea Primariei Capitalei, primarul proaspat votat a spus ca nu i se pare moral sa vina pentru a dezvolta planuri pentru cetateni atata timp cat nu are votul lor.

“Planurile sunt de a eficientiza administratia si de a transparentiza orice decizie administrativa. O prima decizie pe care vreau sa o pun in practica vizeaza circuitul documentelor care pana acum pentru consilierii generali era necunoscut”, a spus primarul.

El a precizat ca isi propune sa afle de ce anumite documente solicitate ajungeau sa fie dezbatute in Consiliul General si de ce altele trebuiau sa astepte.

Intrebat daca nominalizarea sa pentru aceasta functie creste sansele UNPR pentru primariile de sector, STEFANEL MARIN a spus ca nu si-a facut astfel de calcule, el propunandu-si doar sa reuseasca sa reuneasca toate partidele din Consiliul General.

Primarul interimar nu a avut o pozitie clara nici in ceea ce priveste o posibila candidatura a sa la Primaria Municipiului Bucuresti, spunand ca in primul rand se gandeste sa duca la bun sfarsit mandatul pe care i l-au acordat colegii sai si ca in acest moment o eventuala candidatura nu este luata in calcul.

Vorbind despre problemele municipalitatii, el a precizat ca unele dintre cele mai mari sunt cele ale celor doua regii autonome (RADET si RATB – n.r.) pentru ca ele au fost “pur si simplu uitate”.

“Nimeni nu a vrut sa se ocupe de ele, s-au dezvoltat alte proiecte in timp ce bucurestenii se intreaba daca transportul va mai functiona, daca caloriferele se vor mai incalzi iarna”, a spus MARIN.

El a adaugat ca, din ceea ce stie in momentul de fata, pentru RADET exista un plan de administrare si o restructurare in ce priveste eficientizarea energetica, dar totodata se doreste o mai buna cooperare cu PMB prin atragerea fondurilor europene.

UPDATE 19:14: Consilierul general UNPR MARIN STEFANEL DAN a fost desemnat primar interimar al Capitalei, de membrii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), obtinand 39 de voturi “pentru”, fara a inregistra vreun vot “impotriva”.

Consilierii generali l-au desemnat pe MARIN STEFANEL DAN primar interimar, cu 39 de voturi “pentru” si un vot anulat.

Anterior, MARIN STEFANEL DAN a fost ales viceprimar cu 41 de voturi, dintre care 34 “pentru”, cinci “impotriva” si doua anulate.

 UPDATE 18:58: MARIN STEFANEL DAN a fost ales de consilierii municipali viceprimar al Capitalei dupa ce CORNEL PIEPTEA a demisionat din acest post.

MARIN STEFANEL DAN  propus de UNPR a concurat pentru acest post cu Julia Zorkczy, propunere a grupului consilierilor independenti.

 UPDATE 17:19: Liberalul CORNEL PIEPTEA a demisionat din functia de VICEPRIMAR al Primariei Municipiului Bucuresti, informeaza B1 TV. 

UPDATE 15.25SEDINTA Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) privind desemnarea unui primar interimar are loc marti, la ora 17,00, a scris viceprimarul CORNEL PIEPTEA pe pagina sa de Facebook.

“Blocajul institutional in care se afla PRIMARIA CAPITALEI trebuie indepartat urgent. Sedinta va avea loc in cursul zilei de azi, ora 17,00”, a precizat PIEPTEA.

CORNEL PIEPTEA a amintit ca Municipalitatea Bucuresti a primit oficial de la prefectul Capitalei ordinul de constatare a SUSPENDARII lui SORIN OPRESCU din functia de primar general.

“Din acest moment incepe procedura de convocare a Consiliului General pentru sedinta de indata al carei scop este numirea unui primar interimar”, a adaugat CORNEL PIEPTEA.

STIRE INITIALA

“In cursul zilei de astazi prefectul va comunica PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI ordinul de constatare a SUSPENDARII lui SORIN OPRESCU din functia de primar general si, cel mai probabil, tot in cursul zilei de astazi Consiliul General se va intruni pentru a desemna un viceprimar care sa preia atributiile primarului general. (…) Astazi Tribunalul a comunicat prefectului hotararea privind ARESTAREA PREVENTIVA a lui SORIN OPRESCU, care a fost mentinuta prin decizia de ieri a Curtii de Apel la contestatia initiata de SORIN OPRESCU”, a spus CORNEL PIEPTEA.

CITESTE SI: SORIN OPRESCU RAMANE IN AREST PREVENTIV. UPDATE

CORNEL PIEPTEA a reiterat ca este dispus sa elibereze functia de viceprimar, dand asigurari ca nu va candida pentru a prelua atributiile lui SORIN OPRESCU.

”Eu imi mentin optiunea de a nu candida pentru aceasta functie (pentru a prelua atributiile edilului general n.r.). La acest moment, odata ce decizia de arest preventiv a devenit definitiva, voi discuta cu colegii mei si, in masura in care vor exista colegi (din PNL — n.r.), colegii mei consilieri care doresc sa preia aceasta functie si sa se inscrie in aceasta competitie sunt dispus sa eliberez functia. Viceprimarii nu pot fi schimbati decat cu doua treimi, asadar este foarte greu sa schimbi un viceprimar in momentul de fata”, a explicat viceprimarul.

CORNEL PIEPTEA a mentionat ca PNL nu are o pozitie definitiva referitor la acest subiect. “Nu avem o pozitie definitiva la acest moment. Astazi are loc Biroul Permanent si se va lua o decizie. Sedinta nu putea avea loc inainte intrucat decizia de arest preventiv nu era definitiva. Cred ca sedinta are loc in jurul orei 12,00. Va fi o sedinta la care va participa si conducerea centrala”, a precizat CORNEL PIEPTEA.

CITESTE SI: SORIN OPRESCU VA FI SUSPENDAT DIN FUNCTIA DE PRIMAR GENERAL

Viceprimarul Capitalei este de parere ca SORIN OPRESCU ar trebui sa isi dea DEMISIA.

“Prin actiunile care au avut loc in instanta in aceasta perioada impotriva lui SORIN OPRESCU imaginea PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI este grav afectata atat in plan intern, cat si international. SORIN OPRESCU nu mai are legitimitatea pentru a ocupa functia de primar general si cea mai potrivita solutie in acest moment o reprezinta demisia”, considera CORNEL PIEPTEA.

Sursa foto: adevarul