Cornel Pieptea: Cine îi joacă feste Primarului General la Podul Ciurel? Propria capacitate managerială sau constructorul?

Cornel Pieptea, liderul PNL din sectorul 6, trage un semnal de alarmă referitor la situația pasajului Ciurel. În opinia liderul liberal, pasajul Ciurel se dovedește a fi o provocare mult prea mare pentru edilul Gabriela Firea.

În continuare vă prezentăm comunicatul de presă remis redacției Mondo News:

„Pasajul Ciurel, cea mai importantă lucrare a Primăriei Generale pentru ameliorarea traficului în Sectorul 6, în lipsa vointei politice de a reabilita Prelungirea Ghecea, se dovedește o provocare mult prea mare pentru doamna Firea.

După modelul pasajului de la Piața Sudului, care nici acum nu este finalizat complet, termenele pentru finalizarea Pasajului Ciurel sunt depășite unul câte unul.

După mai multe vizite de informare pe santierul lucrarii, după modificări de proiect prin care s-a ajuns de la 3 la 2 benzi pe fiecare sens de circulație, după schimbări repetate ale planurilor urbanistice, iată că si ultimul termen înaintat de Primăria Capitalei în urmă cu mai puțin de o lună se dovedește depășit.

Doamna Primar General anunța la jumătatea lunii noiembrie că “lucrările la Penetraţia Splaiul Independenței-Ciurel-Autostradă București – Pitești sunt în grafic. Anul acesta se va finaliza Nodul Rutier Virtuții”.

Realitatea din teren o contrazice flagrant, spre disperarea bucureștenilor:

1.        Cablurile de susținere a hobanelor nu sunt montate, o altă etapă ulterioară consumatoare de timp fiind testele de tensionare;

2.        Tronsoanele și turnurile de sprijin pentru tablierul metalic nu sunt finalizate;

3.        Lucrările la hidroizolație, stratul rutier sau elementele de siguranță rutieră nu sunt nici măcar demarate;

4.        Lucrările la breteaua Bulevardul Uverturii – Pasaj Ciurel sunt în stadiu incipient;

5.        Lucrările de relocare și punere sub protecție a rețelelor edilitare sunt departe de finalizare.

Toate aceste etape constructive au un caracter complex, specialiști din domeniu opinând că definitivarea ar necesita cel puțin încă 4-6 luni, cu condiția ca sezonul de iarnă să fie unul permisiv.

Anunțul Primăriei Generale de finalizare a lucrărilor în acest an este o dovadă a lipsei de cunoștințe elementare privind lucrările de construcții sau o dezinformare premeditată furnizată de constructor. Însuși anunțul conform căruia “constructorul a anunțat finalizarea lucrării” este ori o glumă, ori o minciună.

Pasajul Ciurel constituie prima fază a celui mai scump proiect de infrastructură din istoria Capitalei. „Penetrația Splaiul Independenţei – autostrada Bucureşti-Piteşti” are un cost estimat de 2 miliarde de lei, dublu față de costul realizării Pasajului Basarab.

Solicit Primăriei Generale să mandateze un consultant de specialitate care să reprezinte Municipalitatea în relația cu constructorul, astfel încât lucrarea să avanseze rapid, iar Primăria Generală să poată prezenta public un grafic realist de realizare a investiției, cu un termen asumat de punere în funcțiune”.

Sursa foto: pnl