CORNEL PIEPTEA protesteaza fata de tergiversarea revocarii din functie a viceprimarului Cosmin Gabriel Pirvu

CORNEL PIEPTEA, liderul grupului PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), protesteaza fata de tergiversarea REVOCARII din functia de viceprimar a lui COSMIN GABRIEL PIRVU, la scurt timp dupa ce majoritatea CGMB formata din consilierii PSD-PC-PPDD-PMP a parasit in-corpore sedinta in cadrul careia trebuia votata acesta decizie in urma hotararii definitive a Agentiei Nationale de Integritate (ANI) privind starea de incompatibilitate a lui COSMIN GABRIEL PIRVU.

In continuare va prezentam continutul integral al comunicatului remis Mondo News de consilierul PNL Cornel Pieptea:

“In cadrul sedintei ordinare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ce a avut loc ieri, 27 noiembrie 2014, la propunerea Primarului General fost pus pe ordinea de zi, cu o intarziere de 6 luni fata de termenul maxim legal admis, proiectul de hotarare privind incetarea calitatii de consilier general a domnului viceprimar Cosmin Gabriel Pirvu.

CITESTE SI: CORNEL PIEPTEA: SORIN OPRESCU gireaza MIZERIA din BUCURESTI 

Propunerea Primarului General survine dupa emiterea de catre Agentia Nationala de Integritate a raportului de evaluare nr. 31440/G/II/12.07.2013 prin care s-a constatat faptul ca domnul Pirvu Cosmin Gabriel s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 05.05.2010 – 02.05.2011. Raportul a ramas definitiv prin necontestare si obliga autoritatea locala sa ia masurile ce se impuneau in termenul legal de maxim 6 luni.

In cadrul sedintei de ieri a Consiliului General, majoritatea politica formata in jurul Partidului Social Democrat a mutat hotararea la finalul ordinii de zi, si implicit a sedintei, parasind sala inainte de dezbaterea acestui punct. Ca urmare, sedinta a fost declarata inchisa din lipsa de cvorum, PSD-ul reusind astfel sa evite aplicarea legii.

In deplina consonanta cu prevederile legale in vigoare, Prefectul Municipiului Bucuresti a inaintat astazi, 28 noiembrie 2014, Tribunalului Bucuresti, Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal, cererea de chemare in judecata a Consiliului General al Municipiului Bucuresti in vederea constatarii nelegalitatii si, pe cale de consecinta, anularea hotararii nr. 187/04.09.2014 prin care domnul consilier general Gabriel Cosmin Pirvu a fost numit in functia de viceprimar, motivand tocmai prin existenta starii de incompatibilitate.

CITESTE SI: Consilierii municipali ai ACL ii solicita premierului VICTOR PONTA sa NU MAI GIREZE actiunile din CGMB 

Grupul PNL saluta demersul corect si legal al Prefecturii Bucuresti si asigura opinia publica ca va respecta si va duce la indeplinire toate deciziile Agentiei Nationale de Integritate. De asemenea, solicitam de urgenta Prefecturii sa atace pentru anulare in instanta de contencios administrativ toate hotararile ilegale privind vacantarea/validarea membrilor Consiliului General”, se arata in comunicatul de presa al lui consilierului liberal.

Sursa foto: MONDO NEWS