CORNEL PIEPTEA: PSD pregateste ultimele TUNURI imobiliare patrimoniului administratiilor locale

CORNEL PIEPTEA, viceprimarul Capitalei, trage un semnal de alarma in legatura cu ultimele lovituri IMOBILIARE pregatite de membrii Partidului Social Democrat (PSD) patrimoniului administratiilor locale

Viceprimarul Capitalei ii acuza pe reprezentantii partidului de la putere ca au pus ochii pe patrimoniul urias al administratiilor locale si pentru a putea sa il acapareze au initiat proiectul de lege nr.3 / 2015 care vizeaza modificarea legii administratiei locale nr.215 / 2001.

CORNEL PIEPTEA a trimis redactiei Mondo News un comunicat de presa in care explica, pas cu pas, planul diabolic pus la cale de PSD referitor la TUNURILE imobiliare pregatite patrimoniului administratiilor locale

“Dupa ce si-a asigurat majoritati covarsitoare prin ordonanta 55, declarata neconstitutionala, PSD doreste sa dea ultimile tunuri imobiliare, acum, cu un an inainte de alegerile locale si de schimbarea majoritatilor din consiliile locale.

CITESTE SI: CORNEL PIEPTEA: SORIN OPRESCU tine presa la DISTANTA de PROBLEMELE BUCURESTENILOR 

PSD a pus ochii pe patrimoniul urias al administratiilor locale si, printr-un proiect de lege controversat, vrea sa puna la dispozitia ,,baietilor destepti, si ultimele proprietati ale comunitatilor locale.

Proiectul de lege nr. 3/2015 deschide calea spre jefuirea cu usurinta a patrimoniului public al administratiilor locale.

Astfel, prin cele doua articole ale propunerii social-democrate se vizeaza modificarea legii administratiei locale nr. 215/2001 in sensul adoptarii hotararilor de consilii locale privind patrimoniul de care dispun prin votul a doar jumatate plus unu din numarul consilierilor alesi.

Legea aflata in vigoare la acest moment statueaza adoptarea acestor hotarari patrimoniale prin votul a doua treimi din numarul total de consilieri.

Indiferent de formele sale, statul a demonstrat in majoritatea cazurilor ca este incapabil sa isi managerieze eficient bunurile si proprietatile.

Acesta este si motivul pentru care legiuitorul a considerat ca prin masura votului de doua treimi, patrimoniul comunitatilor locale va fi protejat, deciziile de adoptare presupunind convingerea unor majoritati largi de consilieri.

Hotararile de patrimoniu fac referire la urmatoarele tipuri de operatiuni cu bunuri si proprietati publice: transmiterea / luarea in administrare, inscrierea in domeniul privat, transmiterea in folosinta gratuita, schimburi de terenuri, concesionari, vanzari, inchirieri, exproprieri, solicitari adresate Guvernului de a transmite bunuri din administrarea statului in administrarea locala.

CITESTE SI: CORNEL PIEPTEA: In Bucuresti vor fi realizate trei TERMOCENTRALE electrice noi 

In cazul Municipiului Bucuresti efectele unei astfel de modificari ar fi dezastruoase. Desi legea 215/2001, articolul 63, prevede obligatia primarului de a inventaria bunurile din patrimoniul public si privat al unitatii administrativ-teritoriale, Sorin Oprescu nu a facut nimic in acest sens.

Vazand dezinteresul manifestat de Primarul General fata de patrimoniul pe care il administreaza, consider ca Bucurestiul va deveni o tinta facila pentru speculatorii imobiliari implicati, spre exemplu, in litigii de retrocedari, restituiri sau inchirieri la preturi simbolice.

Daca adevaratul interes al initiatorilor, asa cum declara in expunerea de motive, ar fi lucrarile de utilitate publica, ar fi suficienta doar modificarea legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, necesara realizarii unor obiective de interes national, judetean si local.

In calitate de viceprimar al Capitalei, solicit  PSD sa retraga din Parlament acest proiect de lege care va conduce doar la imbogatirea unor „baieti destepti” si la saracirea patrimoniului administratiilor locale, care sunt  deja afectate de o legislatie precara si de lipsa de preocupare a multora dintre primari”, se arata in comunicatul viceprimarului CORNEL PIEPTEA.

Sursa foto: Mondo News