CORNEL PIEPTEA: Sediul RADET a ramas fara caldura si apa calda! Urmeaza bucurestenii

Viceprimarul Capitalei CORNEL PIEPTEA si-a exprimat, duminica, ingrijorarea fata de situatia grava in care se afla societatea RADET, anuntand inclusiv faptul ca, paradoxal, sediul institutiei a ramas fara CALDURA si APA CALDA! In conditiile date, este foarte probabil ca locuitorii Capitalei sa fie urmatorii care vor avea de suferit din cauza acestesituatii.

Intr-un comunicat remis MONDO NEWS, CORNEL PIEPTEA atrage, din nou, atentia primarului general SORIN OPRESCU si premierului VICTOR PONTA pentru ca acestia sa-si respecte promisiunile si sa rezolve aceasta problema spinoasa. Situatia tragicomica in care a ajuns RADET (n.n. sediul principalului furnizor de CALDURA si APA CALDA sa ramana fara aceste facilitati) demonstreaza COLAPSUL iminent care va lovi, cat de curand, aceasta regie.

CITESTE SI: Viceprimarul CORNEL PIEPTEA le-a trimis o SCRISOARE DESCHISA lui PONTA si OPRESCU

“In urma cu trei saptamani am atras atentia public asupra situatiei deosebit de grave in care se afla RADET, ca urmare a neindeplinirii promisiunii facute in urma cu doi ani de SORIN OPRESCU si VICTOR PONTA privind fuziunea RADET – ELCEN.

Am trimis oficial o scrisoare premierului si primarului general in care le ceream sa-si respecte promisiunile si sa-si asume responsabilitatile care le revin pentru a nu lasa sute de mii de bucuresteni fara apa calda si caldura si mii de angajati ai RADET pe drumuri, avand in vedere situatia de faliment a regiei.

Nici VICTOR PONTA si nici SORIN OPRESCU nu au raspuns la scrisoarea oficiala trimisa si nu au luat nicio masura, demonstrand astfel cat de mult le pasa nu doar de respectarea promisiunilor facute ci si de soarta sutelor de mii de bucuresteni care pot ramane in orice moment fara apa calda si caldura, desi locuiesc intr-o capitala europeana.

Asa cum anticipam, lucrurile s-au agravat in cele trei saptamani care au trecut de la apelul meu public. Am ajuns in situatia tragic-comica in care sediul central al RADET, furnizorul de apa calda si caldura al Capitalei, a ramas chiar fara apa calda si caldura deoarece regia are restante de milioane de lei la gaze. Acesta este doar inceputul. Momentul in care sute de mii de cetateni ai Capitalei nu vor mai beneficia de apa calda si caldura, desi au facturile platite la zi, este iminent.

De asemenea, nu mai putin de 13 puncte termice sunt pe punctul de a fi inchise urgent, intrucat nu respecta conditiile legale de siguranta si securitate. Iar daca la situatia descrisa mai sus adaugam somatiile trimise saptamanal de furnizorii de energie electrica si gaze privind restantele de zeci de milioane de lei si faptul ca RADET are, de patru luni, poprire de 100% pe conturi, avem imaginea colapsului in care se afla aceasta regie.

CITESTE SI: Cornel Pieptea, viceprimarul Capitalei: Peste 80% din reteaua de termoficare, incadrata la risc maxim 

Ii solicit lui SORIN OPRESCU sa cheme la discutii conducerile ELCEN, RADET si reprezentantii Guvernului pentru a gasi o solutie pe termen scurt la aceste probleme. In caz contrar, cetatenii vor ramane cat de curand fara caldura si apa calda, iar Bucurestiul nu mai poate avea pretentia ca este o capitala europeana daca nu poate asigura conditii minime pentru un trai civilizat al locuitorilor sai.

Revin cu apelul comun adresat lui VICTOR PONTA si SORIN OPRESCU pentru a-si respecta promisiunile facute in urma cu doi ani cetatenilor Capitalei. Domnilor, bucurestenii nu mai asteapta apa calda si caldura gratuite, asa cum le-ati promis, dar macar fiti responsabili, finalizati fuziunea ELCEN-RADET pentru a asigura bucurestenilor conditii normale de trai!”, se arata in comunicatul viceprimarului CORNEL PIEPTEA.

Sursa foto: Mondo News