CORNEL PIEPTEA: SORIN OPRESCU INGROAPA in nepasare DELTA VACARESTI

DELTA VACARESTI, aceasta oaza de biodiversitate aproape neverosimila intr-un mare oras cum este Bucurestiul, este INGROPATA pe zi ce trece de nepasarea cu care o trateaza primarul SORIN OPRESCU, se arata intr-un comunicat transmis vineri presei de viceprimarul general al Capitalei CORNEL PIEPTEA.

“Recent, Oprescu a declarat ca isi doreste un al treilea mandat, deoarece vrea sa realizeze Canalul Dunare-Bucuresti, pentru ca bucurestenii sa aiba unde sa-si petreaca timpul liber. Trecem peste faptul ca si acest proiect face parte din aceeasi serie de proiecte megalomanice cu Autostrada suspendata, dar nu putem sa nu remarcam modul in care Oprescu incearca din nou sa-i amageasca pe bucuresteni cu promisiunile sale populiste. Daca doreste sa le ofere locuitorilor Capitalei un loc deosebit unde sa-si petreaca timpul liber, chiar la doi pasi de centrul urbei, de ce nu se grabeste Sorin Oprescu sa repuna pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti proiectul de hotarare privind avizarea suprafetei de peste 180 de hectare care urmeaza sa faca parte din aria naturala protejata Parcul Natural Vacaresti?”, afirma CORNEL PIEPTEA.

Citeste si: CORNEL PIEPTEA: SORIN OPRESCU a PIERDUT pe mana lui peste 200 de MILIOANE de lei din BANII BUCURESTENILOR

Acesta reaminteste ca in urma cu un an Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a votat o hotarare pe aceasta tema, dar sedinta a fost atacata in contencios de catre prefectul Capitalei, pe motive de legalitate a sedintei, nu de fond. “Procedural, Sorin Oprescu putea sa vina cu o noua hotarare, prin care sa o revoce pe cea veche si sa propuna alta cu un continut similar. Din pacate, actualul primar tinde sa ingroape proiectul in hatisuri birocratice, in vreme ce Delta Vacaresti se degradeaza de la o zi la alta, fiind lasata la voia intamplarii. Nu mai departe de zilele trecute a izbucnit acolo un incendiu care a cuprins si distrus cinci hectare de vegetatie, iar o latura a parcului a devenit practic un depozit de gunoaie, sub ochii nepasatori ai primarului Oprescu”, mai spune viceprimarul general al Capitalei.

Pentru a evita degradarea pana la disparitie a acestui ecosistem natural specific unei delte, consilierii generali ai PNL ii solicita lui SORIN OPRESCU sa puna in dezbatere publica proiectul de hotarare privind avizarea suprafetei care urmeaza sa faca parte din aria naturala protejata, Parcul Natural Vacaresti, pentru a putea fi ulterior aprobat de CGMB.

Citeste si: Primaria Bucuresti vrea sa construiasca un Aquadom

“Ii reamintesc lui Sorin Oprescu faptul ca Academia Romana si-a dat avizul ca acest loc sa devina parc natural, fiind nevoie doar de avizul Consiliului General pentru ca Guvernul sa poata emite hotararea prin care zona capata acest statut. Consiliul General nu poate da insa avizul in lipsa unui proiect de hotarare trimis in acest sens de Primarul General. Tocmai de aceea, domnule Oprescu, va cer sa nu distrugeti, cu nepasarea dumneavoastra, sansa bucurestenilor de a avea o oaza naturala unde sa-si petreaca timpul liber si posibilitatea ca Bucurestiul sa atraga investitii si turisti in aceasta zona!”, conchide CORNEL PIEPTEA.