CORNEL PIEPTEA: SORIN OPRESCU si GUVERNUL PONTA pun BULINA ROSIE pe Bucuresti

Viceprimarul Capitalei CORNEL PIEPTEA a declarat, sambata, ca Guvernul Ponta si domnul Sorin Oprescu sunt multumiti de actualul cadru legislativ privind consolidarea cladirilor de locuit cu risc seismic si fug de responsabilitate sub pretextul refuzului proprietarilor de a permite realizarea lucrarilor de consolidare.

CORNEL PIEPTEA trage un nou semnal de alarma in legatura cu acest subiect subiect delicat. Viceprimarul Capitalei relateaza situatia prin intermediul unui comunicat de presa remis MONDO NEWS.

“Programul de actiuni pentru 2015 privind consolidarea cladirilor cu bulina rosie, aprobat de Guvern in ultima sedinta, confirma nepasarea lui Victor Ponta fata de soarta cetatenilor care locuiesc in imobilele incadrate in clasa I de risc seismic.

CITESTE SI: CORNEL PIEPTEA: Sediul RADET a ramas fara caldura si apa calda! Urmeaza bucurestenii

Conform informatiilor oficiale, premierul Ponta a alocat ,,colosala,, suma de 5 milioane lei pentru finantarea acestui program, la nivelul intregii tari. Astfel, potrivit planurilor guvernamentale, in anul 2015 ar urma sa inceapa lucrarile la 25 de imobile construite inainte de anul 1977 cu destinatia apartamente de locuit si pentru alte 48 va demara procedura de expertizare tehnica.

Pentru a avea o imagine clara a interesului manifestat de guvern fata de oamenii care locuiesc in aceste imobile, precizez ca doar la nivelul municipiului Bucuresti exista peste 186 de cladiri care trebuie si indeplinesc conditiile legale pentru accesarea programul de consolidari. Daca adaugam si faptul ca reabilitarea unui astfel de imobil costa, in medie, circa 5-6 milioane lei, ajungem la concluzia ca din banii alocati de guvern poate fi reabilitat complet in acest an maxim un imobil la nivelul intregii tari. La un calcul sumar, suma de 5 milioane impartita la cele 25 de imobile, va ajunge probabil pentru montarea schelelor si organizarea de santier.

Pentru Bucuresti, situatia nu este cu nimic mai buna nici la nivelul proiectului de buget avansat de Sorin Oprescu in vederea reabilitarii imobilelor incadrate in clasa I de risc seismic. Prin cele 10,6 milioane lei propuse se doreste continuarea lucrarilor pentru 3 imobile, demararea propriu-zisa a lucrarilor de consolidare pentru 4 imobile, iar pentru alte 17 vor fi elaborate proiectele tehnice necesare.

CITESTE SI: CORNEL PIEPTEA: SORIN OPRESCU vrea sa puna pe butuci RATB

Avand in vedere sumele metionate, intelegem de ce atat guvernul Ponta, cat si domnul Sorin Oprescu sunt multumiti de actualul cadru legislativ si fug de responsabilitate sub pretextul refuzului proprietarilor de a permite realizarea lucrarilor de consolidare.

Coalitia majoritara din Parlament, care ar putea initia demersurile pentru corectarea legii privitoare la consolidarea imobilelor incadrate in clasa I de risc seismic, este formata in jurul PSD, partidul condus de Victor Ponta, partid care-l sustine si pe Sorin Oprescu la Primaria Capitalei“, se arata in comunicatul viceprimarului Capitalei CORNEL PIEPTEA.

Sursa foto: