CORNEL PIEPTEA: SORIN OPRESCU tine presa la DISTANTA de PROBLEMELE BUCURESTENILOR

Consiliul General al Municipiului Bucuresti se va reuni miercuri in sedinta extraordinara pentru a discuta doua teme cu un impact major asupra bucurestenilor, situatia sistemului centralizat de incalzire si situatia transportului public de suprafata, iar SORIN OPRESCU vrea sa tina departe de presa aceste teme, neinvitand reprezentantii mass-media la sedinta, se arata intr-un comunicat transmis marti de viceprimarul general CORNEL PIEPTEA.

Potrivit acestuia, lipsa de transparenta privind cheltuirea banilor stransi din taxele si impozitele platite de bucuresteni reprezinta o constanta a activitatii lui SORIN OPRESCU la Primaria Capitalei.

De asemenea, CORNEL PIEPTEA arata ca in comunicat ca in timpul administratiei Oprescu, RADET si RATB au ajuns intr-o “situatie dezastruoasa”, fiind “sufocate de datorii si de ineficienta”.

Citeste si: CORNEL PIEPTEA: In Bucuresti vor fi realizate trei TERMOCENTRALE electrice noi

“In cazul RADET, se observa o scadere dramatica a calitatii serviciului prestat. Doar in acest sezon de iarna au existat cel putin patru avarii majore care au afectat circa 1,2 milioane de abonati persoane fizice si circa 3.000 de persoane juridice. Numarul avariilor este mai mare ca niciodata, timpul de remediere a defectiunilor a crescut, iar temperatura agentului termic se afla sub parametrii contractuali. Managementul defectuos al regiei, concretizat prin intarzierea nepermis de mult a procedurilor de transformare in societate comerciala, cresterea exponentiala a datoriilor, constituie argumente pentru a dezbate inclusiv oportunitatea mentinerii in functie a actualului Consiliu de Administratie al RADET”, se spune in comunicat.

In ceea ce priveste RATB, CORNEL PIEPTEA afirma ca situatia este “la fel de sensibila”. Astfel, scaderea masiva a parcului aflat in circulatie, cresterea timpilor de asteptare in statii, scaderea sigurantei in trafic, constituie motive de ingrijorare pentru Consiliul General, potrivit viceprimarului general al Capitalei.

“Lipsa viziunii manageriale a Consiliului de Administratie al RATB, concretizata prin cresterea semnificativa a datoriilor, scaderea dramatica a incasarilor din vanzarea titlurilor de calatorie, lipsa cartelelor electronice de incarcare a titlurilor de calatorie, incapacitatea de a asigura constanta fluxului financiar va determina, si in cazul acestei regii, dezbaterea oportunitatii de mentinere in functie a actualului Consiliu de Administratie”, adauga CORNEL PIEPTEA.

Citeste si: PNL solicita RADET sa CONTESTE decizia ANRE de majorare a pretului gigacaloriei

“Situatia de la RADET si de la RATB este de maxim interes pentru bucuresteni si de aceea nu inteleg lipsa de transparenta a primarului Oprescu. Ii atrag atentia ca toate deciziile municipalitatii Capitalei ii privesc direct pe bucuresteni, iar reprezentantii mass media asigura dreptul la informare al celor care ne-au trimis sa le reprezentam interesele in Consiliul General”, conchide viceprimarul general al Capitalei. 

Conform lui CORNEL PIEPTEA, in sedinta de miercuri a CGMB va fi dezbatuta situatia celor doua regii si vor fi evaluate performantele Consiliilor de Administratie ale acestora.

Sursa foto: evz.ro