CORNELIU DOBRITOIU, SUSPENDAT din PNL

Senatorul CORNELIU DOBRITOIU este SUSPENDAT din PNL, ca urmare a deciziei de condamnare a sa in prima instanta la un an de inchisoare cu suspendare, a anuntat luni vicepresedintele formatiunii TEODOR ATANASIU.

“Daca este prima instanta este doar suspendat”, a spus Atanasiu, dupa sedinta grupului senatorilor PNL.

El a precizat ca Statutul PNL este in vigoare si ca nu s-a discutat cine va prelua sefia Comisiei de aparare din Senat, in locul lui CORNELIU DOBRITOIU.

Citeste si: DOSARUL CASE pentru GENERALI: CORNELIU DOBRITOIU, un an cu SUSPENDARE. UPDATE

Fostul ministru al Apararii CORNELIU DOBRITOIU a fost condamnat luni, de magistratii de la ICCJ, la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul “Case pentru generali” in care a fost trimis in judecata in legatura cu achizitionarea in conditii ilegale a unei locuinte de serviciu la pret subventionat. Dobritoiu a primit un an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice si doua luni inchisoare pentru participatie improprie la fals intelectual. Cele doua pedepse au fost contopite, rezultand un un an inchisoare, cu suspendare, cu un termen de incercare de trei ani. Decizia nu este definitiva.

Citeste si: DAN SOVA afirma ca nu isi da DEMISIA din Senat

Sursa foto: qmagazine.ro