Corneliu Grosu: Marsul secuilor programat pentru 10 martie la Targu Mures nu este aprobat legal

Corneliu Grosu, prefectul judetului Mures, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, ca marsul secuilor anuntat pentru data de 10 martie la Targu Mures nu este legal aprobat si considera declaratiile liderului Consiliului National Secuiesc, Izsak Balazs, cum ca marsul ar putea avea loc, ca fiind “neadevarate, tendentioase si periculoase”, transmite Agerpres.

“Am luat la cunostinta faptul ca domnul Izsak Balazs, principalul organizator al evenimentelor din 10 martie 2014, de la Targu Mures, a declarat Agentiei MTI faptul ca a primit un raspuns din partea prefectului judetului Mures prin care i-a comunicat faptul ca hotararea Primariei de anulare a marsului excede limitelor de competenta a prefectului si ca el prin asta intelege ca decizia Primariei Targu Mures este ilegala si ca marsul poate avea loc.

Citeste si: Parvulescu: Situatia cu UDMR nu se va schimba cu actualul sistem de partide 

Aceste afirmatii si interpretari sunt neadevarate, tendentioase, periculoase si creeaza in mod voit confuzie in randul populatiei din municipiul Targu Mures. In concluzie, marsul nu este autorizat in Targu Mures in ziua de 10 martie 2014 nici de Primaria Targu Mures, nici de catre instanta de judecata si nici de catre Prefectura Mures. Orice actiune de aceasta natura este ilegala si va fi sanctionata potrivit legii”, a sustinut prefectul de Mures.

Corneliu Grosu a facut apel la intreaga populatie a municipiului Targu Mures sa nu se lase antrenata in actiuni ilegale, sa nu participe sub nicio forma la asemenea manifestari interzise si sa nu dea curs zvonurilor “neadevarate si extrem de periculoase”.

Sursa foto: dantanasa.ro