Corneliu Porumboiu, vedeta in SUA. Vezi ce cred americanii despre regizorul roman

Corneliu Porumboiu se regaseste pe lista celor 20 de tineri regizori care merita sa fie urmariti in viitor. Topul este alcatuit de prestigioasa publicatie “The New York Times”.

Lista a fost alcatuita de Manohla Dargis si A. O. Scott, doi critici de film de la The New York Times, care au dorit sa analizeze situatia tinerilor regizori in curs de afirmare pe plan international. Fiul lui Adrian Porumboiu are loc de cinste in top.

“In afara de relativa lor tinerete – doar unul dintre ei a implinit 40 de ani, in urma cu cateva luni – ei au in comun putine lucruri, exceptand pasiunea si promisiunea unei confirmari ulterioare. Insa aducerea lor impreuna (n.r.- pe aceeasi lista) si prezentarea operelor si a potentialului lor pare sa fie o sarcina deosebit de urgenta, intrucat o noua generatie de cinefili este pe punctul sa se formeze in societate:

Traim intr-o vreme de abundenta cinematografica. In multiplexuri si dincolo de ele, iubitorii de film au o varietate mai mare de alegere – si ecrane mici si mari – decat in orice alta epoca din istorie”, affirma cei doi critici americani in introducerea articolului lor, preluata de Mediafax.