CORNELIU VADIM TUDOR va da numele unei SCOLI si a unei STRAZI din satul natal al tatalui sau

Comuna natala a tatalui si bunicilor ”Tribunului” CORNELIU VADIM TUDOR are, de la finele saptamanii , o SCOALA si o STRADA CU NUMELE POLITICIANULUI. Acest lucru a devenit realitate de vineri – 18 septembrie, dupa ce consilierii locali din comuna TESLUI, judetul Olt, au aprobat un proiect prin care o strada si o scoala din localitate vor purta numele mentionat.

Putini cunosc faptul ca, nascut in Bucuresti, Corneliu Vadim Tudor a avut ”radacini” si in JUDETUL OLT, acolo unde au trait si locuit tatal si bunicii din partea acestuia. Este vorba despre localitatea anterior mentionata, respectiv SATUL CHERLESTII DIN DEAL, comuna Teslui. Vinerea trecuta, in cadrul unei sedinte consilierii locali din comuna amintita au aprobat un proiect de hotarare ce a statuat ca scoala si o strada din localitate sa poarte numele ”SENATOR CORNELIU VADIM TUDOR”. Proiectul cu pricina, inaintat la initiativa fostului edil al comunei Teslui, Vasile Ciripus, dar si a actualului primar, Mihaita Lazarescu, a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Autoritatile locale au vrut, prin acest gest, sa onoreze memoria politicianului si publicistului roman care, pe timpul vietii, nu a uitat de satul unde a copilarit. Mai precis, C.V. Tudor a ajutat autoritatile locale SA PRIMEASCA FONDURI PENTRU BETONAREA UNEI STRAZI din satul anterior amintit unde a locuit tatal sau, iar, in plan cultural, a facut numeroase DONATII DE CARTE si alte materiale scolare catre Scoala Generala din Teslui. In urma proiectului aprobat la finele saptamanii trecute, strada Campului din satul Cherlestii din Deal – betonata cu sprijinul politicianului, ii va purta numele, lucru care se va intampla si cu Scoala generala Teslui.

CITESTE SI: CORNELIU VADIM TUDOR A FOST INMORMANTAT CU ONORURI MILITARE LA CIMITIRUL GHENCEA

 

”Prin aceasta idee noi nu facem decat ceva omenesc: sa ONORAM PERSOANA SI OMUL care a fost Corneliu Vadim Tudor, un om care si-a petrecut o parte a copilariei aici, la tatal lui – la noi in comuna. Este, poate, cel mai destept om din comuna, este normal ca merita o asemenea onoare si, pentru noi, este ceva firesc si mereu ne-am mandrit cu el si o vom face si de acum inainte”, a declarat, pentru Adevarul, fostul primar al comunei Teslui, VASILE CIRIPUS.

Diriguitorii autoritatilor locale urmeaza acum sa efectueze demersurile necesare pentru ca initiativa sa devina realitate prin informarea Prefecturii Olt si a Inspectoratului Scolar Judetean Olt.

Corneliu Vadim Tudor, fondator al Partidului Romania Mare, a fost inmormantat joia trecuta; el a decedat la varsta de 65 de ani. A fost senator in Parlamentul Romaniei in perioada 1992-2008, iar la 7 iunie 2009 a fost ales in Parlamentul European. A candidat de mai multe ori pentru Presedintia tarii, apogeul politic in acest sens inregistrandu-l in 2000, cand s-a clasat pe locul doi in cursa electorala cu Ion Iliescu.

 Sursa foto:  Adevarul