CORNELIUS GURLITT, detinatorul COMORII NAZISTE, A MURIT

CORNELIUS GURLITT, considerat omul care detinea COMOARA NAZISTA, un german in locuinta caruia au fost gasite peste 1.400 de tablouri ale unor maestri precum Picasso, Matisse sau Chagall, unele dintre ele furate de la evrei in perioada nazismului, A MURIT, a anuntat marti purtatorul sau de cuvant, intr-un comunicat.

CORNELIUS GURLITT, care traia izolat intr-un apartament din Munchen, in mijlocul tablourilor semnate de mari maestri, a devenit cunoscut, in noiembrie, dupa ce presa din intreaga lume a descoperita COMOARA NAZISTA, asa cum a fost denumita colectia gasita in casa acestuia.

Citeste si: TEZAUR introdus ilegal in Romania! Vezi cate monede de aur au descoperit politistii in masina unor timisoreni

“CORNELIUS GURLITT a murit ieri (luni) dimineata, in apartamentul sau de pe Schwabing, in prezenta medicului sau si a unui infirmier”, a precizat purtatorul de cuvant, Stephan Holzinger, intr-un comunicat, confirmand o informatie a agentiei de presa dpa. “Dupa o dificila operatie pe inima si mai multe saptamani in spital, a dorit sa revina in apartamentul sau de pe Schwabing. Aici, era supravegheat medical zi si noapte in ultimele saptamani”, a adaugat acesta.

 Citeste si: COMOARA din curtea casei. Vezi cat valoreaza TEZAURUL descoperit de doi americani in timp ce isi plimbau cainele. GALERIE FOTO SI VIDEO 

La inceputul lui aprilie, Gurlitt a incheiat un acord cu statul german pentru a restitui picturile furate de nazisti. Acestea urmau sa fie identificate in interval de un an.