Coroanele funerare, expresia durerii și a respectului

Nu există mod în care să poți descrie sentimentele care te încearcă atunci când cineva drag sau cunoscut părăsește această lume. De fapt, cuvintele devin, brusc, prea sărace. Și de aceea, cei mai mulți dintre noi încearcă să suplinească această lacună prin oferirea de coroane funerare, care poartă rolul de mesager al trăirilor noastre.

Magazine online sau fizice?

Chiar dacă pare oarecum la nelocul lui să te gândești în acele momente cum să procedezi pentru ca gestul tău să fie mai bine înțeles de cei prezenți la priveghi la capătul persoanei care a încetat din viață, este bine să știi din timp cum trebuie să procedezi. De regulă, majoritatea oamenilor apelează la un magazin specializat în așa ceva și care funcționează fizic, pentru că în acest fel pot primi direct informațiile de care au nevoie, și pot pleca imediat cu corana, jerba, sau oricare aranjament florar funerar. Dacă nu ai timpul necesar pentru așa ceva, nu este nicio problemă, poți oricând să apelezi la internet, de unde să alegi firme care se ocupă cu crearea, dar și livrarea de coroane funerare Bucuresti sau oricare alt oraș este nevoie.

Mic ghid pentru alegerea coroanelor funerare potrivite

Pentru că este un domeniu în care majoritatea dintre noi nu avem cunoștințele necesare, am decis să îți prezentăm, pe scurt, un mic ghid despre cum să alegi coroanele funerare potrivite, în funcție de relația pe care o aveai cu persoana care a încetat din viață.

Pentru rude apropiate

Indiferent dacă apelezi la un magazin specializat clasic, sau la unul unde poți comanda coroane funerare online precum SympathyFlowers, pentru că este vorba despre o rudp apropiată, aranjamentul florar funerar nu trebuie să fie unul banal. De regulă, specialiștii în domeniu susțin că trebuie alese coroane funerare de mari dimensiuni, în formă de lacrimă inversată, cruces au inimă. Este un gest prin care îți exprimi cel mai bine durerea pe care o simți în aceste momente, dar și dragostea pe care i-o purtai persoanei decedate. Referitor la culorile alese, de regulă se recomandă să se opteze pentru flori albe, care semnifică puritatea sentimentelor și regretele eterne, sau cele roșii, care sugerează dragostea veșnică, dar și durerea puternică. În mod obligatoriu mesajul scris de pe panglica tricoloră sau simplă care însoțește coroana funerară trebuie să fie unul simplu, concis, dar în același timp și cu o notă personală. Poți cere sfatul personalului de specialitate, pentru câteva sugestii, dacă ești prea îndurerat să găsești cuvintele potrivite.

Pentru prieteni sau colegi de serviciu

De regulă, în acest caz, regula este destul de simplă: depinde de cât de apropiat ai fost de persoana respectivă. Un aranjament floral funerar, sau poate o jerbă funerară este o alegere potrivită. În câteva cuvinte, este vorba de ceva care poate fi așezat ușor, lângă sicriu, la casa mortuară sau la capelă. Aici culorile florilor nu trebuie să fie cele de mai sus, ci poți opta pentru cele galbene, care sugerează susținerea față de familia îndoliată, sau portocalii, care semnifică părerea de rău și prietenia. Desigur, dacă relația dintre voi doi a fost una foarte apropiată, poți opta pentru ceva mult mai mare.

Pentru parteneri de afaceri sau cunoștințe

În aceste cazuri, nu este bine să epatezi, de aceea recomandarea specialiștilor este să apelezi la coroane funerare rotunde, discrete. De regulă, în aceste cazuri, nu de puține ori se practică strângerea unei sume de bani de către colegi, care este mai apoi oferită, în mod discret, membrilor familiei. Referitor la florile alese pentru coroana funerară, garoafele, trandafirii sau crizantemele sunt indicate, din mai multe culori, care pot sugera speranța, dar și susținerea pentru familie.