Coronavirus în România. Jumătate dintre decesele cauzate de COVID-19, înregistrate în 4 județe și în Capitală

Conform datelor statistice oficiale, jumătate dintre decesele cauzate de coronavirus în România s-au înregistrat în patru județe și în municipiul București. Potrivit cifrelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, peste 86% dintre românii morți din cauza infectării cu COVID-19 mai sufereau de cel puțin încă o afecțiune gravă (comorbidate).

Sursa citată mai precizează și faptul că 48,5% dintre decese s-au înregistrat în județele Suceava, Hunedoara, Arad, Galați și în Capitală. Totodată 73,5% dintre cei care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului sunt persoane cu vârsta de peste 6o de ani, iar 64,4% dintre acestea sunt bărbați.

Alte informații statistice prezentate de Institutul Național de Sănătate Publică în contextul pandemiei de coronavirus: În ultimele două săptămăni, un procent de 43,8% dintre cazuri au fost înregistrate la Suceava, Botoșani, București, Arad și Bihor. Unul din nouă cazuri de infectare cu COVID-19 a fost înregistrat la personalul medical.

Conform datelor oficiale furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, marți dimineață, au fost confirmate alte patru decese din cauza coronavirusului în România, bilațul total atingând cifra 650. Potrivit raportarii de luni, numărul de cazuri la 11.339, după confirmarea a 303 noi infecții.

Sursa foto: adevarul