Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român

Pandemia de coronavirus continuă să provoace panică atât în România, cât şi în lume. În aşteptarea unui tratament potrivit sau a unui vaccin, nimeni nu este în siguranţă din cauza teribilului virus care a ajuns să infecteze un milion de oameni şi să ucidă peste 50.000.

Cu toate acestea, noile studii şi mărturii ale unor pacienţi infectaţi cu COVID-19 scot în evidenţă complexitatea noului tip de virus, care se pare că are o simptomatologie tot mai diversă şi atacă mai multe organe.

Un specialist român, teorie controversată

Părerile sunt împărţite atunci când vine vine vorba de apariţia noului coronavirus: în timp ce unii resping ideea că a apărut în mod natural, într-o piaţă de fructe de mare din provincia chineză Wuhan, locul de unde s-a extins apoi la nivel mondial, alte persoane spun că ar fi fost creat de om, în laborator. Un cunoscut specialist român, academicianul profesor doctor Victor Voicu a explicat recent că noul cronavirus seamănă cu o armă biologică.

„O armă biologică trebuie să îndeplinească vreo 12 criterii. Vă spun doar câteva: să fie suficient de agresivă ca să producă efecte cu pierderi umane, să fie obținută ușor şi ieftin, să fie rezistentă în mediu, să nu aibă antidot/vaccin, să fie ușor de disimulat. Constatăm că aproape toate corespund cu noul coronavirus. Poate să fie și întâmplare, admitem orice. În știința e posibil orice”, a explicat, în cadrul unui interviu Antena 3 Victor Voicu, general (r), medic farmacolog, doctor în medicină.

Autorităţile din România a transmis că, până în prezent, bilanţul deceselor provocate de coronavirus a ajuns vineri la 133. Alte 445 de noi cazuri de coronavirus au fost descoperite în ultimele 24 de ore. Bilanţul îmbolnăvirilor se ridică la la 3.183, în Suceava şi Bucureşti sunt cei mai mulţi bolnavi.