CORONAVIRUSUL MERS a ajuns si in THAILANDA

Ministerul Sanatatii Publice din THAILANDA a informat joi despre primul pacient infectat cu CORONAVIRUSUL care provoaca MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome), relateaza EFE.

Autoritatile, care nu au oferit detalii despre pacientul infectat, au subliniat ca au luat masuri de precautie in cazul aparitiei unui eventual focar in urmatoarele saptamani. Printre masurile preconizate se afla tinerea sub observatie a pacientilor cu posibile simptome, mai ales la persoanele care au calatorit recent in Orientul Mijlociu.

CITESTE SI: COREEA de SUD: BILANTUL victimelor CORONAVIRUSULUI MERS a ajuns la 15 

Arabia Saudita este tara cu cel mai mare numar de cazuri de infectii cu CORONAVIRUSUL MERS care a fost transportat de calatori in SUA si in unele tari europene precum Marea Britanie, Franta, Italia, Olanda, Austria si Turcia.

In prezent, virusul afecteaza Coreea de Sud, unde se inregistreaza cel mai mare focar din afara lumii arabe si care a provocat deja 23 de decese. Potrivit autoritatilor medicale in tara exista 165 de persoane afectate.

VIRUSUL, care poate provoca o infectie grava a cailor respiratorii, pneumonie si insuficienta renala, a aparut prima data in 2012 si este o boala impotriva careia nu exista inca un tratament sau un vaccin eficient.

Sursa foto: jurnalul.ro