Coronavirusul se transmite sexual? Testele unor bărbaților infectați îngrijorează lumea medicală

O echipă de medici din China a efectuat o serie de teste a lichidului seminal provenit de la 38 de bărbați infectați cu COVID-19 și au constatat că 6 dintre ei (16%) au ieșit pozitivi pentru coronavirus în materialul seminal.

Conform doctorilor de la Spitalul din Shangqiu asta înseamnă că noul coronavirus s-ar putea transmite și pe cale sexuală. Totuși, cercetătorii au admis că este nevoie de mai multe teste de acest gen, acestea fiind doar niște rezultate preliminare care se bazează pe un număr foarte mic de subiecți.

”Sunt necesare studii suplimentare cu privire la informaţiile detaliate despre transmiterea virusului, timpul de supravieţuire şi concentraţi acestuia în spermă”, a scris echipa de medici în studiul său. ”Dacă s-ar putea dovedi că SARS-CoV-2 poate fi transmis sexual ar putea fi o parte critică a prevenţiei”, au spus ei, „mai ales având în vedere faptul că SARS-CoV-2 a fost detectat în materialul seminal al pacienţilor aflaţi în recuperare”.

La rândul său, Allan Pacey, profesor de andrologie la Universitatea Sheffield din Marea Britanie, a declarat că studiile nu trebuie considerate concludente, deoarece există unele dificultăţi tehnice în testarea materialului seminal pentru viruşi.

Profesorul britanic a spus că prezenţa SARS-CoV-2 în spermă nu înseamnă şi că virusul este activ şi capabilă să provoace infecţie. „Cu toate acestea, nu ar trebui să fim surprinşi dacă virusul care provoacă COVID-19 se găseşte în materialul seminal al unor bărbaţi, deoarece acest lucru s-a întâmplat şi la alte virusuri precum Ebola şi Zika”, a spus el.

Sursa foto: BBC