CORPUL de CONTROL al MINISTERULUI ENERGIEI, trimis la COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA

Ministrul Energiei, VICTOR GRIGORESCU, a declarat duminica, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, ca a trimis Corpul de Control la COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA, imediat dupa ce s-a decis intrarea societatii in insolventa.

Potrivit sursei citate, ministrul VICTOR GRIGORESCU a mai spus ca statul roman nu renunta la fondul de investitii de un miliard de dolari pe care Rompetrol s-a obligat sa-l infiinteze in Romania, urmand sa apeleze la toate instrumentele legale.

CITESTE SI: TRIBUNALUL A APROBAT INTRAREA IN INSOLVENTA A COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA

“Revenind la Hunedoara, nu este o situatie care s-a nascut de ieri de astazi, s-a nascut dintr-un sir de decizii, de inactiuni care merita o privire mai atenta, am importat carbune. Am auzit ca s-au facut plati, s-ar fi dat niste  prime, am trimis un corp de control”, a spus acesta la Realitatea TV.

Pe 28 decembrie, Consiliul de Administratie al COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA a decis intrarea companiei in insolventa. Cererea de insolventa voluntara a fost depusa la Tribunalul Hunedoara pe 29 decembrie, iar decizia instantei in acest sens a venit joi.

CEH are datorii de 1,2 miliarde de lei si popriri pe toate conturile, ceea ce creeaza o presiune imediata asupra capacitatii de plata. Ministerul Energiei estimeaza pentru 2015 pierderi de 404 milioane de lei.

Sursa foto: realitatea