CORPUL de CONTROL al PREMIERULUI a dat buzna la ELCEN

Prime, premii, adaosuri salariale si datorii uriase. Acestea sunt doar o parte din neregulile constatate de Corpul de Control al prim-ministrului, in urma investigatiilor facute la ELCEN, informeaza postul B1 TV.

”Controlul a fost efectuat la Electrocentrale Bucuresti S.A., avand ca obiectiv verificarea respectarii dispozitiilor legale in legatura cu organizarea si functionarea societatii in perioaca 01.01.2009 – 31.12.2014, perioada controlului fiind extinsa pana in anul 2015 cu privire la acte sau operatiuni ale caror consecinte s-au produs ulterior datei de 31.12.2015”, se arata intr-o sinteza a raportului intocmit.

Corpul de control sustine ca societatea de energie electrica avea datorii uriase, dar tot se acordau prime de vacanta, premii pentru fiecare salariat cu ocazia pensionarii, adaosuri salariale sau adaosuri cu ocazia sarbatorilor pascale. De asemenea, in 2009, resursele financiare ale ELCEN au fost folosite defectuos in achizitionarea unor licente Microsoft.

Totodata, in perioada iunie 2012 – iulie 2013, au fost desemnati administratori provizorii fara respectarea prevederilor din actul constitutiv al societatii.

Sursa foto: realitate