CORPUL de CONTROL al premierului despre spitalul din Pitesti: Medicii au raportat ca nu exista infectii nosocomiale fara sa faca teste

Au aparut primele rezultate ale verificarilor facute de Corpul de control al Premierului in Arges. Raportul arata ca medicii Spitalului din Pitesti nu au raportat infectiile nozocomiale. Intre timp, continua valul de imbolnaviri provocate de bacteria E-coli. 

Nu mai putin de 10 micuti au ajuns la Spitalul Judetean din Slatina cu probleme digestive. In cazul a doi dintre ei s-a descoperit bacteria E-coli, in timp ce unul are rotavirus. 

In cazul celorlalti sapte internati la spitalul din Slatina, analizele nu au fost finalizate deocamdata.

Concluziile preliminare ale actiunii de verificare in Arges arata ca exista probleme de ordin administrativ, cel putin la Spitalul de Pediatrie Pitesti, care a raportat constant, din ianuarie anul trecut si pana in februarie 2016, ca nu exista infectii nosocomiale in spital, desi nu s-a efectuat nici o analiza. 

CITESTE SI: Ministrul Sanatatii, o noua vizita la Spitalul MARIE CURIE din Capitala

Spitalul nu a avut incadrat un medic epidemiolog care sa coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere si Control al infectiilor nosocomiale. 

In perioada 01.01.2015 – 16.02.2016, reprezentantii Spitalului de Pediatrie Pitesti au consemnat in Registrul de infectii nosocomiale, lunar, faptul ca nu a fost identificata nici o infectie nosocomiala, desi in perioada de referinta au fost recoltate probe de autocontrol doar in 3 zile, respectiv in din lunile februarie si martie 2015, si intr-o zi din luna februarie 2016, dupa internarea mai multor copii cu afectiuni si dupa decesul a 3 dintre acestia. 

Intre timp, criza bebelusilor bolnavi continua in Olt. 

“Avem doi copii pentru care s-a confirmat infectia cu E-coli. Unul are sapte luni, iar celalalt patru, iar noi am comunicat catre DSP Olt. Mai avem unul cu o infectie cu rotavirus. Mai sunt sapte probe in lucru, ce au fost recoltate pe parcursul acestei saptamani, iar pentru doua asteptam rezultatul. Starea copiilor este buna si nu se pune problema sa fie transferati spre alte unitati medicale din tara. Tulpina agresiva nu este confirmata, iar cele doua cazuri cu E-coli nu au legatura cu ceea ce se intampla in Arges”, a precizat directorul medical de la spitalul judetean de urgenta din Slatina.  

CITESTE SI: CAZUL BEBELUSILOR BOLNAVI: A FOST IDENTIFICATA CAUZA IMBOLNAVIRII

Intre timp un medic de la spitalul Grigore Alexandrescu a venit cu o ipoteza socanta privind sursa imbolnavirilor, si anume iaurturile cu arome. 

In paralel, angajatii DSV continua verificarile. 

Sursa foto: digi24