“CORUPTIA UCIDE”: Zeci de mii de oameni la PROTESTUL DIN BUCURESTI, incheiat dupa miezul noptii (VIDEO)

PROTESTUL DE LA BUCURESTI, inceput in jurul orei 18,00, la PIATA UNIVERSITATII, s-a incheiat dupa miezul noptii de marti spre miercuri, dupa mai mult de sase ore in care MANIFESTANTII s-au deplasat la sediile unor institutii publice, intre care GUVERNUL, MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, PARLAMENT si PRIMARIA SECTORULUI 4, relateaza Agerpres.

Intre 25 si 32 de mii de manifestanti in Bucuresti si alte cateva mii in tara au cerut, marti, demisiile premierului VICTOR PONTA, a vicepremierului GABRIEL OPREA si a primarului sectorului 4, CRISTIAN POPESCU-PIEDONE.

Protestul organizat pe retelele sociale a venit la patru zile de la INCENDIUL DIN CLUBUL COLECTIV, in care au murit 32 de tineri, iar peste 140 au fost raniti. Desi programat initial sa se desfasoare la Universitate, protestul s-a mutat apoi la Palatul Victoria, la Palatul Parlamentului si in fata Primariei sectorului 4.

CITESTE SI: PESTE 20.000 DE OAMENI IN STRADA. MANIFESTANTII AU BLOCAT PIATA UNIVERSITATII: “NU PLECAM, PANA NU PLECATI”. UPDATE

O parte dintre miile de manifestanti a mers si la clubul Colectiv, pentru a aduce un omagiu celor care si-au pierdut viata in incendiul de la sfarsitul saptamanii trecute. In drum, ei au trecut pe langa PATRIARHIE, manifestandu-si revolta fata de pozitia Bisericii Ortodoxe Romane dupa incendiul de la Colectiv.

Pe tot traseul manifestantii AU SCANDAT ”Nu plecam pana nu plecati”, “Demisia, demisia”, “Solidaritate”, “Piedone nu uita, a venit si ziua ta!”, ”Colectiv”, ”Vrem dreptate”, ”Asasinii”, ”Rusine, rusine sa va fie”, ”Hotii”, ”Nu aveti coloana decat oficiala”, ”O dorinta sincera — Romania libera”, ”Pana ieri am tacut, de azi incep sa urlu” , au purtat pancarte pe care se putea citi “Noi suntem generatia care schimba istoria!”, “Coruptia ucide!”, “Parchetul: cauza incidentului este numarul mare de oameni din club. Piedone scapa! ISU scapa! Oprea scapa! Toti scapa?”, “Bunicii la razboi, parintii la Revolutie, este randul nostru” si au fluturat steaguri tricolore.

In fata Fantanii de la Universitate oamenii au format O CRUCE DIN LUMANARI aprinse in memoria celor care au disparut in incendiul de la club Colectiv, la Guvern, pe carosabil, au aprins candele si au lasat flori, iar in fata Ministerului de Interne au tinut un moment de reculegere, in genunchi. De asemenea, protestatarii au aprins candele in fata Primariei sectorului 4.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: CE SCRIE PRESA INTERNATIONALA DESPRE PROTESTELE DE LA BUCURESTI

Pe tot traseul, coloana de manifestanti a fost flancata de jandarmi, iar in fata acesteia s-au aflat masini ale Politiei.

Manifestatii au avut loc si la Constanta, Braila, Ramnicu Valcea, Sibiu, Cluj-Napoca, Ploiesti, Miercurea Ciuc si Brasov. Participantii la proteste au scandat “Demisia, demisia”, “Piedone nu uita, te asteapta DNA”, “Solidaritate”, “Jos coruptii”, au afisat mesaje precum ”Rockers never die. Colectiv 30.10.2015”, ”Eroi in halate, nu spagari cu cravate”, au aprins lumanari, s-au recules si s-au rugat pentru tinerii morti in TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV.

Sursa foto: digi24