Cosmin Contra a vorbit despre demisie! Selecționerul a explicat cum a ales unsprezecele pentru meciul cu Suedia

Preliminarii Euro 2020. România a pierdut cu Suedia, scor 0-2, și a ratat calificarea la EURO 2020 din preliminariile clasice. Selecționerul Cosmin Contra (43 de ani) va face un anunț despre viitorul său după meciul cu Spania, de luni.

Cosmin Contra a fost întâmpinat cu o întrebare abruptă, despre viitorul său pe banca naționalei: „Sunt la dispoziția Federației. Contractul meu expiră în decembrie. Mai e un meci luni, în Spania. După asta vom vedea ce se va întâmpla. În principiu, contractul meu expiră după acest meci. Veți afla totul după meciul cu Spania!”, a explicat selecționerul la Pro TV.

Citește și:  PRELIMINARII EURO 2020. ROMÂNIA – SUEDIA 0-2 (0-2) / NE-AM FĂCUT DE RÂS ȘI MAI AVEM DE DOI BANI SPERANȚĂ LA CALIFICARE

„Astăzi ne-a bătut o echipă mai bună. Echipa națională are o șansă în plus, să se califice la campionatul mondial prin Liga Națiunilor. Toate gândurile pozitive trebuie să fie la meciurile din martie. E normal să fie nemulțumire, dar ne-a bătut o echipă net superioară. Noi nu am reușit să ieșim din pressing-ul adversarilor. Au alergat mai mult decât noi. Am făcut și greșeli individuale. Am lucrat aceste tranziții rapide în jumătatea adversă. Au avut mai multă agresivitate. Nu ne-au lăsat să respirăm niciun moment în prima repriză.

Calificarea s-a pierdut pe tot parcursul traseului. Din primul meci, când nu am reușit să scoatem un punct în Suedia. Când pornești cu o înfrângere, stai cu teamă să nu mai faci alți pași greșiți. Alta ar fi fost liniștea dacă băteam Norvegia. Astăzi am încercat să introduc o formație care poate să aducă ocazii de gol, o echipă cu două vârfuri, dar am avut în față un adversar care nu ne-a lăsat să ne exprimăm la valoarea noastră”, a declarat Cosmin Contra la Pro TV.

Sursa foto: wikipedia