COSMIN CONTRA, prezentat oficial drept SELECTIONER al ROMANIEI! DECLARATII

Antrenorul Cosmin Contra a fost prezentat oficial, vineri seara, in functia de selectioner al echipei nationale a Romaniei. Cosmin Contra a semnat un contract pe o perioada de doi ani si are ca obiectiv calificarea la EURO 2020.

UPDATE: Cosmin Contra a anuntat ca vrea sa mearga la Roma pentru a convinge un jucator cu peste 250 de meciuri in Serei A sa joace in nationala Romaniei. Contra a dezvaluit ca se va deplasa la Roma pentru a-l convinge pe fundasul Stefan Radu sa revina in nationala Romaniei.

“Am in plan sa merg la Roma sa discut cu Stefan Radu. Sper sa reusesc ce n-au reusit altii. Stiu situatia lui si inteleg motivul pentru care nu vine, dar voi incerca sa vad daca pot sa-l fac sa se razgandeasca”, a spus Cosmin Contra intr-o conferinta de presa.

Stefan Radu s-a retras din nationala Romaniei in 2014, invocand faptul ca nu ii place atmosfera din lot. Fostul dinamovist este un om de baza la Lazio Roma, pentru care a disputat 285 de meciuri in Serie A.

STIRE INITIALA

La conferinta de presa de prezentare, Cosmin Contra s-a declarat onorat ca a fost ales sa conduca nationala Romaniei. Totodata, Contra a promis ca va face totul cu multa munca si va readuce nationala in elita. “Vreau sa multumesc membrilor Comisiei Tehnice pentru ca m-au propus, domnului Burleanu pentru ca a acceptat si Comitetului Executiv. Este un vis implinit, mi-am dorit foarte mult sa antrenez echipa nationala. Sincer, sunt pregatit pentru aceasta provocare.

Stiu ce ma asteapta la echipa nationala, stiu ca vin intr-un moment greu, dar sunt increzator ca impreuna cu jucatorii putem schimba parerea despre ei si despre nationala. Nu promit altceva decat munca, dedicare si, cu putin noroc, sa avem rezultate si sa ne calificam la Campionatul European”, a spus Cosmin Contra la conferinta de presa.

Totodata, despre numirea lui Cosmin Contra a vorbit si presedintele FRF, Razvan Burleanu. “Sunt realmente bucuros ca il avem pe Contra selectioner al Romaniei. Sunt sigur ca intram intr-o noua etapa in are sa avem performantele pe care le dorim. Cosmin Contra are ca obiectiv calificarea la EURO 2020. Ma bucur ca un fost mare fotbalist vine cu inima deschisa si sa dea tot ce are mai bun”, a comentat Burleanu.

Din staff-ul nationalei vor mai face parte Jerry Gane si preparatorul fizic Javi Reyes. Meciul de debut al lui Cosmin Contra va avea loc pe 5 octombrie, cu Kazahstan, la Ploiesti. In varsta de 41 de ani, Cosmin Contra le-a mai pregatit in cariera pe Poli Timisoara, Fuenlabrada, Petrolul, Getafe, Guangzhou, Alcorcon si Dinamo.

Sursa foto: frf