Cosmin Contra, primul tehnician roman din Primera Division ! Cine ii ia locul la Petrolul – UPDATE

UPDATE ORA 17:50 – Conform presei sportive, Razvan Lucescu s-a inteles in urma cu putin timp cu Petrolul Ploiesti. Lucescu jr. ar urma sa fie prezentat marti oficial ca noul tehnician al gruparii prahovene. El ar urma sa pregateasca Petrolul Ploiesti pana in vara, avand optiunea sa isi prelungeasca cu inca un an contractul.

Cosmin Contra a semnat cu gruparea spaniola Getafe CF, devenind astfel primul tehnician roman care va antrena in prima liga din Spania.

Site-ul oficial al celor de la Getafe a anuntat astazi oficial, la doar cateva ore de la oficializarea despartirii de Petrolul, ca tehnicianul roman Cosmin Contra a semnat cu gruparea din Spania. “Getafe anunta ca a ajuns la un acord de principiu cu Cosmin Contra pentru a deveni noul antrenor al primei echipe pentru restul sezonului si inca doua campanii. Prezentarea oficiala va avea loc marti, la ora 13:00 (14:00 – ora Romaniei) “, anunta site-ul oficial al lui Getafe.

Contra, care o gaseste pe Getafe pe locul 15 in clasamentul din Primera Division, la doar un punct distanta de ultimul loc retrogradabil, a jucat pentru echipa spaniola timp de cinci ani, in perioada 2005-2010, iar intre 2011 si 2012 a pregatit echipa a 3-a a clubului madrilean. El a semnat un contract valabil pana in vara lui 2016, avand ca prim obiectiv salvarea de la retrogradare sezonul acesta.

Citeste si: COSMIN CONTRA si-a dat DEMISIA de la Petrolul Ploiesti 

In ceea ce proveste locul ramas vacant pe banca Petrolului dupa plecarea lui Contra, acesta este posibil sa fie ocupat de Adrian Mutu, care ar urma sa fie antrenor-jucator. In acelasi timp, Dan Capra, patronul celor din Ploiesti negociaza si cu Razvan Lucescu, acesta cerand timp de gandire pentru un raspuns. Lucescu junior ar putea veni insa abia la vara, interesant fiind cum se va intelege cu Adi Mutu, jucator cu care are un conflict din vremea in care era la nationala. Pe fir ar putea intra insa si Vivi Rachita, fost manager si antrenor al Petrolului. O problema in instalarea lui Rachita ar putea sa o reprezinte relatia destul de rece intre el si Dan Capra, in trecut existand destule certuri intre cei doi. Sanse pentru functia de antrenor principal al Petrolului are si Laurentiu Rosu, fostul secund al lui Contra, dupa cum chiar Dan Capra a declarat astazi. Rosu este insa posibil sa fie cooptat in staff-ul lui Contra la Getafe.

Sursa foto: debanat.ro