COSTA CONCORDIA. Imagini din interiorul MORMANTULUI scufundat!

Operatiunea fara precedent de ranfluare a pachebotului COSTA CONCORDIA, al carui naufragiu pe Insula Giglio, in Toscana, s-a soldat cu 32 de morti in 2012, a inceput luni, asa cum era prevazut, si urmeaza sa dureze cel putin pana in weekend. Imaginile din interior scot la iveala incaperile sinistre ale navei, neatinse de mai mult de doi ani.

Pachebotul COSTA CONCORDIA, al carui naufragiu pe Insula Giglio, in Toscana, s-a soldat cu 32 de morti in 2012, a reinceput sa pluteasca, aceasta fiind prima etapa decisiva a ranfluarii sale, a anuntat luni Franco Porcellacchia, unul dintre inginerii responsabili cu operatiunea.

Citeste si: DOI ANI DE LA NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA. CATEVA ZECI DE SUPRAVIETUITORI AU PARTICIPAT LA O CEREMONIE DE COMEMORARE

Cu o greutate de peste 110.000 de tone si mai lunga decat Titanicul, COSTA CONCORDIA era unul dintre cele mai luxoase si mai impunatoare vase din lume. Acum insa, fotografiile din interior scot la iveala imagini dezolante, relateaza cotidianul britanic Daily Mail.

In noaptea de 13 ianuarie 2012, COSTA CONCORDIA, care naviga prea aproape de coasta, a lovit o stanca si a esuat la cateva zeci de metri de insula Giglio avand la bord 4.229 de persoane, dintre care 3.200 de turisti. Acest accident s-a soldat cu 32 de morti dar cadavrul uneia dintre victime nu a fost gasit.

UN MARINAR A RECUPERAT DIN SEIFURILE DE PE VASUL COSTA CONCORDIA APROAPE 1.245.000 DE EURO

Sursa foto: theatlantic.com, dailymail.co.uk