Costel Gâlcă îl desființează pe Gigi Becali: ”Nu am ținut niciodată cont de ce spunea”

Într-un interviu acordat presei din Polonia, mai precis în cotidianul Przeglad Sportowy Onet , Costel Gâlcă îl desființează pe Gigi Becali. Tehnicianul în vârstă de 51 de ani a dezvăluit că latifundiarul din Pipera visează să ajungă precum Berlusconi dar și faptul că nu l-a ascultat niciodată.

Costel Gâlcă, în prezent antrenorul lui Radomiak Radom, l-a criticat dur pe Gigi Becali în primul interviu din Polonia: „Face o mulțime de lucruri rele, inclusiv că își critică jucătorii în public. Imposibil să nu le afecteze starea mintală și jocul. Crede că știe totul dacă a fost în fotbal de atâția ani. Pentru mine, are cunoștințele unui fan obișnuit. Dacă o operație are loc în spital, nu e nicio îndoială că ar trebui realizată de un doctor, pentru că el știe ce face. În România, toți știu fotbal, iar Becali susține că știe cel mai bine”.

„Din fericire, nu m-a sunat pe mine, ci doar pe cei din staff. De cele mai multe ori, discuția era cam așa: «Jucătorul ăsta și jucătorul ăla ar trebui să fie titulari». Colegul meu îi spunea lui Becali: «Îi voi transmite». Dar eu nu țineam cont de nimic din ce zicea. Chiar dacă el era șeful, nu-l puteam lăsa să mă controleze”, a mai spus Gâlcă jurnaliștilor polonezi.

„Becali tot încerca să se implice. Voia să conducă tot, să fie ca Silvio Berlusconi. La un moment dat, le-a spus ceva jurnaliștilor români pentru a mă pune la punct. Atunci m-am gândit: Ce caut eu aici? Răspunsul meu a fost simplu: Dacă asta vrei să faci, atunci eu părăsesc clubul. Steaua avea potențialul de a cuceri cu regularitate titlul de campioană, ani la rând. Dar a făcut-o mult mai puțin tocmai din cauza personalității sale”, a declarat Gâlcă,

Costel Gâlcă a cucerit 3 trofee într-un singur sezon cu Steaua, reușind eventul Campionat-Cupa-Cupa Ligii după 18 ani.

Sursa foto: sport