COSTEL GALCA s-a tinut de cuvant! Sub comanda sa, STEAUA este extrem de ofensiva

COSTEL GALCA, in varsta de 42 de ani, declara in momentul instalarii pe banca tehnica a echipei Steaua Bucuresti, ca isi doreste sa readuca stilul ultra ofensiv in jocul ros-albastrilor. “Vreau ca Steaua sa straluceasca, sa joace ofensiv si spectaculos”, declara Costelinho in momentul prezentarii oficiale.

Si s-a tinut de cuvant.  Cu Costel Galca pe banca tehnica, Steaua are cea mai buna medie de goluri marcate pe meci, echipa tanarului antrenor reusind sa depaseaca formatia “UEFAntastica” a lui Cosmin Olaroiu sau pe cea ultra-ofensiva a lui Oleg Protasov. Astfel, in cele 17 partide oficiale disputate pana acum, Steaua Bucuresti a marcat de nu mai putin de 37 de ori, inregistrand o medie de 2,1 reusite pe meci, informeaza Gazeta Sporturilor in editia tiparita.

CITESTE SI: ALEX CHIPCIU si-a prelungit contractul cu STEAUA! Urmeaza LUKASZ SZUKALA

In ciuda faptului ca a ratat Supercupa Romaniei, trofeu pierdut la loteria penaltiurilor in fata Astrei Giurgiu si a ratarii calificarii in grupele Ligii Campionilor, tot la lovituri de departajare in fata bulgarilor de la Ludogoret Razgrad, Steaua practica un joc extrem de ofensiv si spectaculos reusind sa inscrie de 31 de ori din actiune si 6 goluri din faze fixe.

Astfel, pentru o comparatie, Steaua sub comanda lui Laurentiu Reghecampf a avut o medie de doar 1,97 goluri pe meci, in timp ce cea a lui Zenga a avut 1,9. La polul opus se afla formatiile din mandatele lui Mihai Stoichita (1,28) si Ilie Stan (1,13).

O alta statistica indica faptul ca Steaua marcheaza cel putin trei goluri o data la trei meciuri. Campioana a marcat de cate 3 ori in 4 partide, in timp ce alte doua s-au incheiat cu victorii si mai categorice, scor 6-0.

CITESTE SI: STADIONUL STEAUA va fi modernizat pentru a fi disponibil la EURO 2020 

Media ridicata de goluri este si o urmare a unei medii mult mai mari de pase si de actiuni ofensive decat in sezoanele precedente. Astfel, Steaua are o medie de circa 625 de pase pe meci in ultimele luni, in timp ce echipa lui Reghecampf avea o medie de circa 570 de pase. Steaua lui Galca suteaza de circa 17 ori pe meci la poarta.

Topul celor mai ofensivi antrenori ai Stelei in ultimul deceniu:

1. Galca – 2,27 goluri pe meci
2. Reghecampf – 1,97
3. Zenga – 1,9
4. Bergodi – 1,84
5. Protasov – 1,81
6. Olaroiu – 1,6
7. Lacatus – 1,45
8. Ronni Levi – 1,3
9. Stoichita – 1,28
10. Ilie Stan – 1,13.

Sursa foto: fanatik.ro