COSTESCU: Diminuarea BUGETULUI Ministerului Transporturilor este TEMPORARA, avem o rezerva de 2 miliarde de lei

MINISTRUL TRANSPORTURILOR, DAN COSTESCU, a declarat miercuri ca DIMINUAREA BUGETULUI MT pe anul viitor este doar una TEMPORARA si ca acesta va fi SUPLIMENTAT cu 2 miliarde de lei, in functie de evolutia LUCRARILOR PE SANTIERE.

“Alocarea totala este de 11,864 miliarde. Se observa ca s-a inregistrat o scadere fata de anul precedent. Aceasta scadere este doar temporara. Este vorba de noul mecanism pe care l-am pus la punct cu Ministerul de Finante de a pastra o rezerva nealocata la inceput. In cazul in care vor exista rezultate bune pe santiere, aceasta suma se va majora cu 2 miliarde, ceea ce ne va duce la suma de 13,864 miliarde, ceea ce inseamna mai mult cu jumatate de miliard fata de alocarea de anul trecut”, a explicat Costescu intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

CITESTE SI: GUVERNUL A ADOPTAT PROIECTUL DE BUGET PENTRU 2016. UPDATE

El a mai sustinut ca existenta unui fond de rezerva ii poate motiva pe constructori.

“Acel fond de rezerva este pastrat intr-o zona speciala la Guvern. Eu consider o metoda foarte buna pentru ca nu mai aloci bani de la inceput. Constructorii considera ca li se cuvine, sefii de proiect din interiorul companiilor considera ca sunt stapanii lor… Nu! Va fi o competitie. Proiectele incep cu mai putin. (…) Acesta este un motor foarte bun de motivare si a constructorilor si a personalului”, a explicat Costescu.

Sursa foto: voceatransilvaniei