Costica Constanda a blocat conturile Primariei Capitalei

Omul de afaceri Costica Constanda a pus saptamana trecuta poprire pe conturile municipalitatii, a anuntat, joi, primarul general Sorin Oprescu in sedinta Consiliului General a Muncipiului Bucuresti. Primaria a reusit sa suspende poprirea pana in iunie, cand se judeca recursul.

Omul de afaceri vrea sa recupereze suma de 140 de milioane de euro drept despagubire pentru terenul pe care acesta il avea in Parcul Bordei. El a reusit sa blocheze saptamana trecuta conturile Municipalitatii pentru a-si recupera datoria.

Citeste si: Consilierii PNL si PSD au aprobat in CGMB bugetul Capitalei pe 2014

Potrivit lui Sorin Oprescu, Primaria Capitalei s-a adresat in procedura de urgenta instantei, intrucat nu se pitea face nici o plata pentru activitatea orasului, reusind astfel sa suspende poprirea conturilor pana in luna iunie, atunci cand se judeca recursul procesului cu Costica Constanda.

Procesul dintre omul de afaceri si Primaria Capitalei a inceput in urma cu patru ani, dupa ce Municipalitatea nu i-a aprobat lui Constanda Planul Urbanistic Zonal care ii permitea sa construiasca in Satul Francez blocuri cu cinci etaje. Terenul fusese obtinut de la Adrian Videanu, primarul din 2008, la schimb cu terenul din Parcul Bordei.  

Sursa foto: b365.ro