Covasna: STEAGURI SECUIESTI, inlaturate prin decizia instantei, REARBORATE la Targu Secuiesc

Autoritatile din TARGU SECUIESC au arborat, sambata, in fata fostei cazarmi, cele doua STEAGURI SECUIESTI de mari dimensiuni inlaturate in luna mai in baza deciziei instantei, iar la ceremonie au asistat circa o mie de localnici, primarul spunand ca secuii vor sa arate astfel ca isi apara drepturile.

Ceremonia de arborare a STEAGURILOR SECUIESTI in fata fostei cazarmi din TARGU SECUIESC a avut loc sambata seara, in prezenta a aproximativ o mie de localnici, fiind prezenti si primarul municipiului, Bokor Tibor, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, consulul Ungariei, Zsigmond Barna Pal, parlamentarul UDMR Fejer Laszlo Odon, precum si primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad.

Citeste si: LASZLO TOKES: NU SUNT OPTIMIST IN PRIVINTA AUTONOMIEI MAGHIARILOR DIN ROMANIA

Cele doua STEAGURI SECUIESTI de mari dimensiuni au fost aduse de catre un grup de pastratori de traditii a husarilor si au fost inaltate pe doua catarge de catre primarul Bokor Tibor si vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, respectiv de reprezentantii locali ai CNS.

De asemenea, inaintea inceperii ceremoniei, pe cladirea fostei cazarmi a fost intins un STEAG SECUIESC cu o lungime de 250 de metri, iar participantilor le-au fost distribuite 500 de STEAGURI SECUIESTI de dimensiuni mici.

In discursul sustinut cu aceasta ocazie, primarul din TARGU SECUIESC, Bokor Tibor, a subliniat ca reprezentantii comunitatii maghiare sunt nevoiti sa inalte STEAGURI SECUIESTI pentru a arata lumii ca aceste meleaguri le apartin, ca traiesc, muncesc si gandesc ca secui, el adaugand ca secuii le vor inalta ori de cate ori va fi nevoie ca sa se faca intelesi, scrie Mediafax.

Citeste si: VICEPREMIERUL UNGARIEI PLEDEAZA PENTRU OBTINEREA AUTONOMIEI DE CATRE MAGHIARII DIN AFARA GRANITELOR

Festivitatea s-a incheiat cu cantece si cu intonarea imnului maghiar si a celui secuiesc.

In final, vicepremierul Ungariei le-a multumit autoritatilor locale si oamenilor din Targu Secuiesc pentru loialitatea fata de natiune, precum si prefectului de Covasna pentru “reclama gratuita” facuta pe plan national STEAGULUI SECUIESC, el spunand in limba romana: “Multumesc, domnul prefect”.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro