Cozmin Gusa: Cabinetul Ponta III este unul incropit din carpeli si periculos prin lipsa de expertiza

Consultantul politic Cozmin Gusa este de parere ca noul Cabinet Ponta III este unul fara substanta si extrem de periculos din punct de vedere al lipsei de expertiza. Nu in ultimul rand, Gusa a declarat ca acest nou Guvern a fost incropit de Victor Ponta din dorinta de a-si linisti prietenii politici cu interese economice, informeaza postul Realitatea Tv.

“Existau foarte multe zvonuri printre cei participanti la jocurile de putere ca acest guvern nou va rupe gura targului si va fi prezentat in asa fel incat nimeni nu va putea sa conteste dorinta lui Ponta de a reforma administratia Romaniei. A fost o mare dezamagire si, chiar daca-i cunosc pe o parte din cei nominalizati, nu ma pot feri sa spun ca acest guvern este periculos din punct de vedere al lipsei de expertiza. Handicapul lui Ponta in functia de premier a fost tocmai faptul ca niciodata in viata sa nu a condus pe nimeni, nu a avut vreo pozitie manageriala, n-a avut posibilitatea sa vada cat de greu se fac banii, cum arata un buget de venituri si cheltuieli. Acest handicap l-a facut prizonierul lui Florin Georgescu care, probabil ca fara sa-si dea seama, dar intr-un stil invechit, a naclait si mai mult strategia macro-economica a Romaniei, aceasta fiind zona multor lucruri neprofesioniste care s-au intamplat. Pe langa aceasta lipsa de capacitate manageriala a lui Ponta, azi se mai adauga niste oameni pe lista care nu au condus niciodata aproape pe nimeni, cu foarte putine exceptii, cum sa ne asteptam sa conduca niste ministere care au zeci de mii de angajati?”, a spus Cozmin Gusa, la Realitatea TV.

“Doamna sau domnisoara Petrescu ma sperie mult mai mult decat m-ar speria Razvan Niculescu, chiar daca stiu calitatea sa de director la Petrom OMV si posibilele legaturi pe care le-ar putea avea cu aceasta companie care beneficiaza din plin de resursele energetice ale Romaniei. Nicolescu a fost sef al Organizatiei de Tineret a PD-ului in perioada lui Traian Basescu, parasind partidul dupa ce Basescu a ajuns la Presedintie. Este omologul lui Victor Ponta, din perioada in care si Ponta era presedintele TSD. E clar ca se cunosc, o fi avut incredere in el”, a continuat analistul politic.

Citeste si: Crin Antonescu l-a facut sah mat pe moderatorul Mihai Gadea in direct la Antena 3 

“Sunt extrem de amatoristice si este evident ca ele pot sa fie caracterizate cu eticheta ‘carpeli’. Practic, obsesia lui Victor Ponta pentru imagine, care l-a distrus ca om politic si l-a dus in aceasta postura in care pentru specialisti este “de rasul curcilor”, l-a facut sa aiba asemenea ministri. Daca ma uit la acest Cabinet, intr-o mare majoritate sunt oameni cu interese personale, cum poate fi considerat si Attila, sau sunt oameni fara expertiza sau doar cu ambitie. De aia spun ca e un guvern periculos. Victor Ponta a incercat niste lucruri aici pe de o parte sa linisteasca prietenii politici cu interese economice gen Sebastian Ghita si i-a dat ce avea sa-i dea in acest guvern, pe de alta parte, sa le dea baronilor satisfactia ca niste oameni care sunt cu o imagine cat de cat buna, dar apartin baronilor vor fi detinatori de portofolii sau vor fi deserviti de catre acestia daca vor cere”, a explicat Gusa.

“Pozitia de vice prim-ministru a lui Kelemen, un om cu interese la fundatiile din domeniul Culturii si ale carui fundatii au fost hranite de la acest buget. Daca acesta este pretul platit intr-o perioada extrem de complicata, cu razboiul la granita, am folosit termenul “un guvern periculos” ca sa arat cat de grav poate fi orice gest al acestui guvern intr-o perioada foarte complicata pentru Romania”, a mai spus Cozmin Gusa.

“Ma asteptam la mult mai mult din partea lui Ponta in urma cu un an si ceva. Din pacate, aceasta nominalizare de nou guvern il arata ca n-a invatat nimic si ca e obsedat doar de jocul de imagine, neinteresandu-l absolut deloc administrarea eficienta a Romaniei”, a conchis analistul politic in interventia sa la Realitatea Tv.

Sursa foto: gandul.info