Cozmin Gusa, pus sub invinuire in dosarul Realitatea TV

Cozmin Gusa a fost pus sub invinuire in dosarul fraudei de la Realitatea TV, pentru fals in documente. Gusa a luat la cunostinta, joi, acuzatiile procurorilor, la sediul DNA, in calitate de administrator al societatii. 

In dosarul fraudei de la Realitatea TV, mai multe persoane sunt anchetate pentru trafic de influenta si spalare de bani de peste un milion de euro. Printre acestia se numara Maricel Pacurariu, Fabian Schwartzenberg, Daniela Ionescu si Monica Hoffman.

“Povestea este legata de Realitatea TV. Am deranjat doi parteneri de afaceri, Victor Ponta si Sebastian Ghita. (…) Ghita crede ca daca Realitatea TV are probleme si ajunge in faliment, acele dosare ale dansului se vor ingropa”, a declarat Cozmin Gusa, la iesirea de la DNA.

Si Maricel Pacuraru, partenerul lui Gusa, este invinuit in dosar ca ar fi falsificat acte.

“Asa ceva nu exista. Sunt la curent cu toate actele. Sunt speculatii facute pe baza unui denunt. Nu vreau sa ma substitui procurorilor”, a mai spus Gusa.

Omul de afaceri Maricel Pacuraru, asociat al lui Cozmin Gusa, a fost deja pus sub urmarire penala de procurorii DNA in dosarul insolventei Realitatea Media.

“Procurorii efectueaza acte de urmarire penala fata de urmatoarele persoane: Mirel Mircea Amaritei, Maricel Pacuraru si Sorin Ionut Barbu. Din probele administrate pana in prezent, s-a stabilit ca cei trei invinuiti, in cadrul procedurii insolventei SC Realitatea Media, au derulat actiuni infractionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectiva”, se arata intr-un comunicat al DNA, remis in 15 octombrie.

De asemenea, procurorii anti-coruptie au inceput luni urmarirea penala in acest dosar fata de 9 persoane, printre care si Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg, pentru ca au derulat actiuni infractionale pentru influentarea deciziilor in procedura insolventei, in mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, in scopul influentarii deciziilor referitoare la SC “Realitatea Media” SA si preluarii controlului asupra acestei.

Este vorba de Fabian Schwartzenberg, Daniela Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vilsan, Tamara Batrinache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe, Carmen Stancescu, acuzati ca s-au implicat in fapte care se circumscriu infractiunilor de spalarea banilor, complicitate la inselaciune, bancruta frauduloasa, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicitatii, a participatiei improprii sau a tentativei, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii DNA au efectuat luni 35 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si 16 persoane au fost aduse la audieri la DNA intr-un dosar complex, deschis dupa ce, in 2009, Sorin Ovidiu Vintu a vandut televiziunea Realitatea TV lui Elan Schwartzenberg.