Crăciun tragic la Iași: Directorul Bibliotecii Universitare și soția sa au fost găsiți morți

Crăciun tragic la Iași! Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, Bogdan Maleon, profesor universitar, a fost găsit mort, lângă soţia sa, care zăcea şi ea fără suflare. Polițiștii încep să desfacă acest încurcat caz. Se pare că Maleon și-ar fi ucis soția într-un moment de furie.

Update: Mesajul soţiei directorului Bibliotecii Universitare din Iaşi e unul halucinant. Parcă şi-ar fi prevestit moartea. Aceasta a fost ucisă în casă şi din primele indicii ale anchetatorilor a fost asasinată de propriul soţ, apoi acesta s-a sinucis. Aceasta posta în general pe Facebook fotografii și cuvinte prin care își exprima bucuria.

Cele mai recente postări sunt dintr-o vacanță la Durău, când femeia părea încântată de zăpadă. “Super distracție, super râsete cu super prieteni! Am comandat zăpadă… Avem!”, scria pe 1 decembrie Anda Maleon, atașând câteva fotografii, relatează ziaruldeiasi.ro.

Cu doar o zi înainte, însă, pe 30 noiembrie, Anda Elena Maleon a distribuit o imagine cu un citat profund, răvășitor din perspectiva recentă, din Oana Pellea. “Eu vreau ca la finalul vieții să nu îmi fie rușine de mine”, se menționează în acea postare de pe Facebook.

“A fost primit un apel la 112 pentru două persoane dintr-o familie găsite de o rudă inconștiente. pentru o intervenție. S-a deplasat echipajul Terapie intensivă SMUD, care a găsit cei doi soți, un bărbat de 42 de ani și o femeie 38 de ani, în stare de stop cardio-respirator dar cu semne de moarte deja instalată. Bărbatul era spânzurat de o grindă, femeia prezența urme de strangulare și era întinsă pe jos în aceeași încăpere. Semnele de moarte fiind deja instalate, probabil de câteva ore, resuscitarea nu era indicată. S-au anunțat Poliția și Parchetul și cauzele vor fi stabilite de medicină legală”, a declarat un reprezentant SMURD, citat de News.ro.

Cei doi soți nu aveau copii, iar vecinii spun că nu i-au văzut niciodată certându-se.

Știre inițială

Presa locală relatează că tragedia ar fi fost provocată de o discuţie dintre cei doi soţi care ar fi plecat de la un apel telefonic primit de femeie. Urmele de pe trupul neînsufleţit al femeii dau de înţeles faptul că Bogdan Maleon a lovit-o puternic apoi a sugrumat-o, iar apoi şi-a pus capăt zilelor, notează bzi.ro.

Atât rudele, colegii şi prietenii acestei familii sunt înmărmuriţi. Trupurile neînsufleţite au fost duse la IML unde vor fi supuse unor analize amănunţite pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor deceselor.

Sursă foto: bzi