Crăciunul în viziunea naziștilor! Fecioara Maria era “mama germană”, iar Iisus stătea într-un leagăn

Un ghid NAZIST, in care Fecioara Maria devenea germana iar Arhanghelul Gavriil era transformat intr-o zeita ariana, a fost descoperit intr-o arhiva a orasului Dresden.

Ghidul de 20 de pagini oferea instructiuni de impodobire a bradului de CRACIUN si le recomanda cititorilor sa inlocuiasca obisnuitele colinde de CRACIUN cu cantece mai “germanice”, care cinsteau maternitatea, recoltele si natura, scrie Mediafax, care citeaza dailymail.co.uk. 

Ghidul a fost realizat pentru membrii partidului in noiembrie 1937 de catre organizatia Heimatwerk, ramura din Saxonia a Partidului Nazist. El nu a fost publicat, dar li s-a distribuit functionarilor de partid pentru a-i convinge pe acestia ca populatia sprijinea noile metode naziste.

Ghidul incepea prin a transmite ca “nicio sarbatoare nu este la fel de germana precum Craciunul” si ii instruia pe cititori cum sa orneze bradul. Svastica trebuia in mod obligatoriu sa se afle in varful acestuia.

Citeste si: CRACIUNUL. Maraton in jurul lumii de sarbatoarea nasterii lui Iisus. Traditii si obiceiuri de Craciun

Avand in vedere ca religia era privita ca un rival al miscarii naziste, cititorilor li se spunea ca sarbatoarea nu este sub nicio forma crestina.

“Sarbatoarea a fost introdusa impotriva dorintei bisericii. Preotii a trebuit sa o reinterpreteze in favoarea lor mai apoi, intr-o lumina crestina. Adevaratul mister al CRACIUNULUI German poate fi inteles numai de aceia care ii simt originalitatea si autenticitatea”, preciza manuscrisul.

Ghidul facea parte din strategia nazistilor de a deturna CRACIUNUL, transformandu-l intr-o adulare pagana a miturilor si legendelor germanice, care se aflau in centrul sarbatorilor.

“Maria este mama germana”, sustinea manuscrisul, iar “Iisus nu mai sta intr-un patut, ci intr-un leagan, pentru reinnoirea constanta a poporului german”.

Citeste si: CRACIUNUL. Maraton in jurul lumii de sarbatoarea nasterii lui Iisus. Traditii si obiceiuri de Craciun

Cadourile, erau sfatuiti parintii, trebuia sa fie parte a unui joc de-a v-ati ascunselea, astfel incat “intreaga sarbatoare sa fie celebrata fara Hristos, sa fie un jubileu al germanicului si al fertilitatii”.

Hitler, vazut ca Mesia de multi germani, devenea zeul poporului german, potrivit propagandei.

Familiile erau sfatuite sa spuna o rugaciune la masa festiva: “Am petrecut Craciunul in camp, in timpul luptei, cu germanii. Cineva a fost mereu cu noi … El este si acum cu noi. Il slavim”.

Rugaciunea nu i se adresa lui Iisus, ci lui Hitler, “salvatorul germanilor”.

Sursa foto: independent.md