Craciunul pe stil vechi, sarbatorit de Vladimir Putin la Soci

Presedintele rus, Vladimir Putin, a celebrat, in noaptea de luni spre marti, Craciunul pe stil vechi la Soci, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarna (7-23 februarie), relateaza AFP.

Presedintele a asistat la slujba de la miezul noptii alaturi de cateva sute de credinciosi, intr-o biserica situata in apropierea instalatiilor olimpice. Vladimir Putin, care de obicei sarbatoreste Craciunul in afara Moscovei, anul trecut a fost tot la Soci.

“Aceasta sarbatoare luminoasa ne hraneste sentimentele si gandurile cele mai bune si contribuie la reunirea a milioane de persoane care impartasesc aceleasi valori spirituale si traditii istorice”, a subliniat presedintele rus intr-un mesaj publicat de site-ul de Internet al Kremlinului.

Aceasta zi a Craciunului pe stil vechi coincide cu punerea in aplicare a unei securitati sporite la Soci, cu o luna inaintea JO. Intrarea tuturor soferilor este verificata, iar accesul in oras este interzis vehiculelor care vin din exterior si nu dispun de autorizatie speciala.

Aproximativ 37.000 de politisti si unitati speciale ale fortelor terestre vor fi mobilizate pentru garantarea securitatii Jocurilor Olimpice, in timp ce temerile au fost reactivate de doua atacuri sinucigase care au avut loc la sfarsitul lui decembrie si au provocat 34 de morti la Volgograd (sud-vest), la 700 de kilometri de Soci.