CRAIOVA: CRISTINA CALANGIU, fost viceprimar, RETINUTA pentru TRAFIC DE INFLUENTA

Cristina Mariana Calangiu, fost viceprimar al Craiovei, a fost retinuta pentru 24 de ore, fiind urmarita penal pentru trafic de influenta, a anuntat miercuri Directia Nationala Anticoruptie (DNA).
 
Aceasta va fi prezentata miercuri Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, scrie Agerpres.
In intervalul 2007-2014, perioada in care Calangiu a ocupat functiile de manager al Spitalului Clinic de Urgenta nr.1 Craiova (2006-2009), respectiv viceprimar al municipiului Craiova (2012-2015), printr-un intermediar, a pretins si primit sume de bani cuprinse intre 15.000 de lei si 8.000 de euro de la mai multe persoane pentru a fi angajate ca asistenti medicali, respectiv infirmieri la unitati spitalicesti de pe raza municipiului Craiova.
 
CITESTE SI: CRAIOVA: DNA a trimis in judecata un OM DE AFACERI care ar fi dat MITA unui MEMBRU al GUVERNULUI

In acest dosar se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane, precizeaza DNA. In cauza procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Directiei Generale Anticoruptie.

 
CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la PRIMARIA CRAIOVA: Procurorii ridica documente de la sediul institutiei 

Calangiu si-a depus demisia din functia de viceprimar pe 16 februarie. Consilierul local independent Dan Dasoveanu (fost PDL) a fost votat in aceasta functie pe 18 februarie.