Craiova: Fiica unei paciente MOARTE la spitalul judetean acuza medicii ca o legau de pat

Conducerea Spitalului de Urgenta din Craiova a declansat o ANCHETA dupa ce fiica unei paciente de 65 de ani, care a DECEDAT in urma cu patru zile in unitatea sanitara, a depus o PLANGERE impotriva cadrelor medicale pe care le acuza ca nu-i dadeau mamei sale tratamentul si ca o LEGAU de pat.

Paula Drula, in varsta de 65 de ani, suferea de diabet si era dependenta de insulina, iar in urma unei crize aceasta a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Craiova.

Aflata in Italia, fiica femeii s-a intors in tara la aflarea vestii, ea spunand ca a mers la spital si si-a gasit mama la Sectia de terapie intensiva, LEGATA de pat cu un cearsaf.

Citeste si: CAZUL BEBELUSULUI MORT: MINISTERUL SANATATII CERE SANCTIUNI LA MATERNITATEA DIN IASI

”Ma implora sa o duc acasa, ca asistentele nu ii fac insulina, ii vorbesc foarte urat, nu i se da tratamentul de inima necesar pentru a trai. Am intrebat asistenta ce se intampla cand am gasit-o legata de picioare si mi s-a raspuns ca nu este treaba mea, este treaba medicilor sa imi explice, dar pentru ca nu era niciun medic, am fost invitata sa ies afara, am facut fotografii si mama ma implora sa o iau acasa.

M-au dat afara, au chemat paza, ca nu aveam voie sa fac fotografii si in timp ce ieseam afara, asistenta respectiva cu care am avut aceasta altercatie mi-a zis ca nu se stie ce se poate intampla in acea noapte. (…) Initial, mi s-a spus ca e LEGATA pentru ca e violenta, dar era legata de picioare, era violenta cu picioarele? Nu i se facuse perfuzie, nu i se daduse apa”, a declarat Anca Drula, fiica pacientei DECEDATE.

In cursul acelei nopti, fiica pacientei a fost anuntata ca mama ei a DECEDAT.

A doua zi, aceasta a depus o plangere la Politie si la conducerea spitalului, care a declansat o ancheta interna.

“Am sesizat in urma acestei adrese Consiliul etic al spitalului, este forul care se ocupa de relatie medic – pacient. Acest Consiliu etic va lua declaratii scrise celor implicati in cazul respectiv, atat medicilor, cat si asistentilor, apoi se va formula o concluzie care va fi comunicata si apartinatorilor”, a declarat Bogdan Fanuta, managerul Spitalului de Urgenta din Craiova.

Citeste si: FETITA DE PATRU ANI, DECEDATA LA MAI PUTIN DE O ORA DE LA INTERNARE. CONTROL AL MS LA SPITALUL DIN HUSI

In ceea ce priveste acuzatiile ca pacienta de 65 de ani a fost gasita LEGATA de pat, managerul a spus ca a solicitat explicatii medicului sef de pe Sectia de terapie intensiva.

Fiica pacientei DECEDATE a precizat ca va sesiza si Colegiul Medicilor, si Minsiterul Sanatatii.