CRIZA GRECIA: CREDITORII INTERNATIONALI sunt SCEPTICI cu privire la MASURILE propuse de GRECIA

Guvernul grec, dupa ce a reusit sa convinga un Parlament elen sceptic sa accepte un pachet cu masuri de austeritate dure pentru a evita falimentul tarii, se confrunta sambata cu sarcina dificila de a-si convinge creditorii sa aiba incredere ca-si va pune in practica promisiunile, relateaza AP.

Ministri ai Finantelor si oficiali de rang inalt din zona euro, care soseau pe rand la o reuniune-cheie asupra pachetului de masuri propus de Grecia, transmiteau acelasi mesaj, si anume ca nu au incredere in Executivul de la Atena.

CITESTE SI: CRIZA GRECIA. Propunerile de reforma, la mana ministrilor de finante din zona euro

Grecia, au spus ei, avea nevoie sa faca mai mult decat sa publice un plan cu angajamente de reforme de 13 pagini, inainte ca ei sa semneze alt plan de salvare in valoare de miliarde de euro menint sa tina tara pe linia de plutire si sa evite iesirea din zona euro.

“Mai avem de parcurs un drum lung, atat in privinta problemei continutului, cat si in privinta problemei dificile a increderii”, a declarat Jeroen Dijsselbloem, presedintele Eurogrupului, la sosirea la reuniune. “Pe hartie inca nu este suficient de bine, si chiar daca este bine pe hartie, mai avem o intrebare: chiar se va intampla?”, a adaugat el.

CITESTE SI: YANIS VAROUFAKIS: GERMANIA vrea un GREXIT pentru a-i INTIMIDA pe francezi 

Grecia se afla intr-o criza de timp in a-si convinge creditorii. Un summit al liderilor Uniunii Europene (UE), duminica, ar putea sa fie ultima sa sansa.