”Creierul” atentatelor de la PARIS planuia ATACURI asupra mijloacelor publice de TRANSPORT

Teroristul Abdelhamid Abaaoud, care este considerat “creierul” atacurilor, mai planuia atentate asupra mijloacelor publice de transport, dar si a unor obiective evreiesti din Franta.

Intre timp, Politia belgiana a facut publice noi informatii despre un al cincilea suspect, pe numele caruia a fost emis un mandat de arestare.

Un martor le-a povestit anchetatorilor ca Abdelhamid Abaaoud voia sa comita un atac in cartierul financiar La Defense, informeaza L’Express. “Se vor face pagube mai mari in cartiere apropiate evreilor si vor fi afectate scolile si mijloacele de transport in comun”, i-ar fi spus teroristul verisoarei sale Hasna Ait Boulahcen.

CITESTE SI: ATAC TERORIST PARIS: Un al saselea suspect, inculpat in BELGIA

Iar la doua zile dupa atentatele din noaptea de 13 noiembrie, Abaaoud i-a cerut acesteia sa se ascunda. Acelasi martor povesteste ca cel care a planuit atentatele de la Paris avea de gand sa comita un atac in La Defense, lucru confirmat ulterior si de procurorul general. Francois Molins a confirmat ulterior ca militantii ISIS intentionau sa atace cartierul La Defense pe 18 noiembrie.

Martorului a mai spus anchetatorilor si despre modul in care Abaaoud s-a amestecat printre refugiati pentru a pleca din Siria si cum apoi a ramas nedetectat, in Franta, timp de doua luni inaintea atacurilor din 13 noiembrie.

Atat Abdelhamid Abaaoud, cat si verisoara sa Hasna Ait Boulahcen au murit pe 18 noiembrie in urma unei operatiuni de amploare a politiei franceze in Saint-Denis.

CITESTE SI: INCA DOUA PERSOANE RETINUTE IN BELGIA IN LEGATURA CU ATENTATELE DE LA PARIS

Intre timp, politia belgiana a dat noi detalii despre un al cincilea suspect in atacurile de la Paris. Un mandat internațional de arestare a fost emis pe numele lui Mohamed Abrini, care a mai fost arestat pentru furt.

Familia lui spune insa ca, pe 13 noiembrie, si-a petrecut intreaga noapte la Bruxelles. Cu toate acestea, cu doar doua zile inainte de atentate apare in cateva filmari, in apropierea capitalei franceze intr-o masina despre care s-a spus ca ar fi fost folosita de criminalii din Paris. 

Sursa foto: businessinsider