Crema pentru varice sau operație? Ce tratament este mai eficient

Ce tratament pentru varice este mai eficient și are mai multe avantaje? Crema pentru varice sau operația pentru varice? Sunt primele întrebări pe care le are fiecare persoană care suferă de boala varicoasă. În articolul de față vom încerca să aflăm răspunsul corect la aceste întrebări.

Varicele au, ca oricare boală degenerativă, diferite stadii. În momentul în care o persoană află că suferă de această afecțiune face o vizită la medicul flebolog. După ce află diagnosticul corect referitor la stadiul bolii se întreabă care variantă de tratament pentru varice este mai eficace.

Operația pentru varice nu este întotdeauna o soluție eficientă

Medicii de specialitate susțin că o cremă pentru varice este inutilă în tratamentul acestei afecțiuni dureroase. În schimb încearcă să te convingă că tratamentele costisitoare recomandate de ei te vor scăpa de varice.

Foarte mulți medici au tendința, greșită, de a recomanda operația pentru varice indiferent de situația în care se află pacientul. Este o soluție invazivă, dureroasă, scumpă și nu întotdeauna necesară. Dacă varicele sunt în faza cronică, intervenția chirurgicală vasculară (stripping, ablație endotermică sau prin utilizarea agenților sclerozanți) este eficientă doar în cazurile grave, care reprezintă doar zece la sută din totalul pacienților afectați de boala varicoasă.

Citeste articolul integral AICI.