Crema VenoFarm, tratamentul eficient impotriva varicelor

Varicele sunt o afectiune cu care se confrunta tot mai multe persoane indiferent de varsta. In stadiul initial, varicele reprezinta doar o problema cosmetica insa, odata cu aparitia durerii, mancarimii si a senzatiei de picioare grele, daca nu se urmeaza un tratament pentru varice adecvat, acestea se pot agrava si pot cauza efecte mult mai grave, precum tromboflebita, tromboza venoasa, lipodermatoscleroza si ulcerul varicos.

Despre crema Venofarm

Crema Venofarm este eficienta datorita formulei unice, dar si a efectelor imediate si de durata. Ingredientele active din componenta cremei Venofarm au rolul de imbunatati circulatia sanguina si de a creste rezistenta si elasticitatea venelor. In acest fel are loc un actiune directa asupra cauzelor bolii varicoase. Venofarm ajuta la normalizarea tensiunii arteriale, regenereaza sistemul cardiovascular si combate imbatranirea inainte de vreme a vaselor de sange.
Crema Venofarm nu are contraindicatii si poate fi folosita in paralel cu alte tratamente. Secretul din spatele acestui unguent pentru varice il reprezinta escina si resveratrolul. Escina are proprietati antiinflamatoare, vasoconstrictoare si vasoprotectoare. Resveratrolul este cel mai bun polifenol cu proprietati antioxidante si antidegenerative.

Informatii generale

Varicele afecteaza 20 % din oameni si sunt mai frecvente la femei cu varsta de peste 50 de ani. Venele varicoase sunt vene proeminente, inflamate, dilatate si au o culoare albastra, fiind vizibile prin piele. De obicei, apar pe picioare, insa pot aparea si in alte zone ale corpului. Desi femeile sunt cel mai adesea victimele acestei afectiuni, si barbatii pot suferi de varice.

Cauze principale

Varicele apar, de regula, din cauza unor probleme ale sistemului circulator. Venele sunt o componenta a acestui sistem, conducand sangele incarcat cu dioxid de carbon la inima, de unde il transporta ulterior la plamani, in vederea oxigenarii. Activitatea venelor de la nivelul picioarelor se desfasoara contrar gravitatiei, sangele fiind transportat de jos in sus inspre organe. Din acest motiv, e important ca valvele din interiorul venelor membrelor inferioare sa functioneze corespunzator.

Varicele apar atunci cand valvele nu mai functioneaza in parametri optimi, sunt deteriorate, iar sangele este transportat cu dificultate, stagnand si dilatand venele. Principalele cauze sunt factorii ereditari, dar si stilul de viata. Deteriorarea venelor este determinata de scaderea productiei de colagen. Acest fenomen este mostenit de la parinti si este mai frecvent, in general, dupa varsta de 50 de ani. De asemenea, stilul de viata sedentar, obezitatea sau timpul prelungit de stat in picioare sunt factori care influenteaza aparitia varicelor.

Sarcina este un alt factor de risc, atat pentru ca femeile cresc in greutate, cat si pentru ca exista anumite modificari hormonale care favorizeaza aparitia varicelor. Astfel, peretii vaselor de sange se relaxeaza, in timp ce volumul de sange creste, ceea ce poate determina probleme ale sistemului circulator. Acelasi lucru este valabil si pentru femeile aflate la menopauza.

Alti factori includ:

•         Efortul fizic sustinut sau foarte intens

•         Sporturi care presupun efort asupra picioarelor, prin opriri sau porniri bruste (de exemplu, tenisul)

•         Bai foarte calde frecvente sau de lunga durata (vasele sanguine se dilata de la caldura)

•         Utilizarea de ceara fierbinte pentru epilare

•         Pantofi cu toc inalt sau prea stramti

•         Fumatul, consumul de alcool si cafea

•         Utilizarea anticonceptionalelor pe perioade indelungate

Simptome caracteristice

In primul rand, putem recunoaste varicele dupa aspect. Dupa cum am mentionat, varicele sunt proeminente si se observa la suprafata pielii. Sunt inflamate, au o culoare albastruie sau violet, pielea este mai uscata si mai intinsa. De asemenea, varicele provoaca senzatie de picioare grele, obosite, dureri, furnicaturi sau intepaturi si chiar sangerari.

In stadiile initiale, doar aspectul este cel care indica prezenta varicelor, disconfortul fiind minim. In schimb, in stadiile avansate, sunt tot mai greu de suportat. Pentru un diagnostic corect, se recomanda o vizita la medicul de familie sau la specialist, flebologul. Diagnosticul se stabileste in urma observarii aspectului venelor, prin anamneza (analiza antecedentelor pacientului) si, daca este cazul, prin teste suplimentare, de exemplu un test Doppler.

Tratament

In prezent, exista mai multe tratamente disponibile pentru varice, cu o eficienta mai mult sau mai putin ridicata. O crema varice sau un gel varice reprezinta metode neinvazive, care pot fi extrem de eficiente in stadiile initiale ale afectiunii. In general, acestea ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine si pot fi sustinute de alte metode, precum purtarea ciorapilor de compresie, masaj, evitarea factorilor de risc, activitate fizica moderata etc. Alte solutii de tratament includ scleroterapia simpla (injectarea de solutie salina in vene), scleroterapie ghidata ecografic (la fel ca scleroterapia, insa vizeaza venele care nu se vad prin piele), ablatie prin radiofrecventa (sub anestezie, medicul actioneaza asupra venelor cu laserul, reducand inflamatia), fleboctomie (incizii pentru a indeparta portiunile dilatate din vene) sau stripping (metoda chirurgicala clasica, care consta in indepartarea venei responsabile de aparitia varicelor; este cea mai complexa metoda de tratament, se realizeaza sub anestezie generala si este recomandata doar cand restul metodelor sunt ineficiente).

Unul dintre cele mai eficiente remedii existente in prezent pe piata este VenoFarm. Crema este complet naturala si are un efect vizibil inca de la primele aplicari. Imbunatateste circulatia sangelui, sporind rezistenta si elasticitatea venelor, normalizeaza tensiunea arteriala, combate imbatranirea prematura a peretilor vaselor sanguine, regenerand sistemul circulator. Elimina in mod eficient senzatia de picioare obosite, mancarimea si durerile inca de la prima aplicare, inflamatiile – in 28-48 de ore, iar varicele sunt eliminate definitiv. Efectul este rapid si de lunga durata.

VenoFarm este o crema varice bogata in polifenoli, nu contine parabeni, coloranti, compusi sintetici sau organisme modificate genetic. Datorita compozitiei naturale, nu are contraindicatii, putand fi utilizata pe termen indelungat, atat pentru tratament, cat si pentru profilaxie. Contine extract de castane salbatice, (are efect antiinflamator si reduce permeabilitatea capilara), extract de samburi de struguri (normalizeaza tensiunea arteriala, reduce colesterolul), extract de radacina de spanz (calmeaza durerea si elimina senzatia de oboseala). VenoFarm poate fi utilizata indiferent de varsta si stadiul varicelor.

Complicatii

Varicele nu se vindeca de la sine, deci este foarte importanta urmarea unui tratament corespunzator si schimbarea stilului de viata, prin eliminarea factorilor de risc. Netratate, varicele pot avea urmatoarele complicatii: sangerari, chiar si hemoragii, tromboflebita (formarea cheagurilor de sange in vene), insuficienta venoasa, eczeme, ulcere varicoase, dermatita ocra.

Preventie

Daca nu aveti varice inca sau acestea sunt in stadiu incipient, este important sa luati masuri pentru a le preveni. In primul rand, evitati hainele foarte stramte, deoarece acestea ingreuneaza circulatia sanguina la nivelul membrelor inferioare. Urmati o dieta echilibrata, cat mai sanatoasa posibil si incercati sa preveniti obezitatea. Miscarea si exercitiile fizice moderate joaca un rol extrem de important in preventia varicelor. Evitati tocurile foarte inalte si pantofii prea stramti, alegeti intotdeauna incaltaminte comoda si potrivita. Nu uitati sa va hidratati corespunzator si evitati baile foarte fierbinti.

Desi in stadiile initiale sunt doar o problema estetica, varicele pot avea complicatii grave, afectand viata pacientului. Stilul de viata sanatos este cea mai buna metoda de preventie, insa daca varicele au aparut deja, este important sa consultati un medic, care va poate recomanda cele mai bune metode de tratament, de la remedii naturiste la interventii chirurgicale.