Crime Caracal. Gheorghe Dincă, principalul suspect, a fost arestat preventiv

DIICOT Craiova a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Dincă Gheorghe, suspectul din Caracal, sub aspectul săvârşirii în concurs, a infracţiunilor de trafic de minori şi viol, informează un comunicat al Direcției.

Update: Suspectul principal de la Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzațiile de viol și trafic de minori. Bărbatul este suspectat că ar fi sechestrat şi ulterior ar fi ucis-o pe adolescenta din Olt.

Avocatul din oficiu al suspectului a declarat că Gheorghe Dincă susține că oasele găsite nu sunt oase de natură umană. El justifică faptul că în zilele respective a fost plecat la piață dimineață, apoi a revenit la domiciliu, unde a lucrat, dezmembrând fier. Despre bijuterii spune că sunt fake-uri, că le colecționa. Reacția presupusului criminal după ce instanța a decis arestarea preventivă în cazul său a fost surprinsă de cameramanul Antena 3. Gheorghe Dincă a zâmbit ironic în timp ce polițiștii l-au scos din Tribunalul Dolj să-l ducă în arest.

Știre inițială

În comunicat nu se spune nimic despre uciderea celor două fete. Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, suspectul nu și-a recunoscut faptele la audierile de la DIICOT.  Sursele judiciare spun că un alt dosar, care vizează fapta de omor calificat in rem (fără autor), a fost declinat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, la DIICOT Craiova, pentru a fi reunit cu celălalt dosar care anchetează faptele de viol și trafic de persoane.

Citește și: CRIME CARACAL. AL CUI ESTE TELEFONUL PE CARE A SUNAT ALEXANDRA PENTRU A CERE AJUTOR? 

Inculpatul urmează sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile. Suspectul a fost preluat în noaptea de vineri spre sâmbătă și condus la Craiova, pentru continuarea cercetărilor. Vineri seara, puțin după ora 23.00, o autospecială a Poliției a ieșit din curtea unde locuiește Gheorghe Dincă, suspectul crimei din Caracal, mașina în care se afla acesta fiind încercuită de jandarmi.

Sute de protestatari au huiduit când a ieșit mașina Poliției, dar și când au ieșit anchetatorii din curtea lui Dincă. Oamenii aveau coli albe pe care au scris „Nepăsarea voastră ucide vieți” și „Dreptate pentru Alexandra”.
 
Sursa foto: adevarul