CRIMEEA a inaugurat o noua LINIE FEROVIARA cu destinatia Moscova, care OCOLESTE Ucraina

CRIMEEA, peninsula ucraineana anexata de Rusia in martie, a inaugurat vineri o noua LINIE FEROVIARA cu destinatia Moscova ocolind teritoriul Ucrainei, unde au loc lupte intre armata ucraineana si separatisti prorusi.

“Principalul avantaj al acestui tren este ca va ocoli teritoriul ucrainean periculos unde se desfasoara operatiuni militare”, a declarat ministrul Politicii Interne, Informatiilor si Comunicatiilor din CRIMEEA, Dmitri Polonski, in momentul plecarii trenului.

“Incepand de astazi, putem garanta securitatea absoluta a calatorilor nostri”, a afirmat el.

Citeste si: Mobilizare de forte la granita dintre Ucraina si Rusia in zona Crimeea

Trenul, care va are noua vagoane, va circula zilnic intre Simferopol (CRIMEEA) si Moscova, potrivit autoritatilor locale.

Durata unei calatorii pe aceasta linie va fi intre 44 si 46 de ore, aproape dublu fata de fostul traseu care traversa teritoriul Ucrainei.

Calatorii vor trebui sa coboare din tren si sa traverseze stramtoarea Kerci la bordul unei nave. Trenul va fi transportat pe un feribot si isi va continua apoi drumul pe teritoriul rus.

Citeste si: RENAT CIUBAROV, liderul tatarilor din CRIMEEA, are accesul INTERZIS in peninsula

“Nu ma tem de un traseu lung. Cel mai important este sa nu fie periculos”, a afirmat Lilia Pahmutova, una din cei primii 200 de calatori care au plecat vineri spre Moscova la bordul acestui tren, care are o capacitate totala de 460 de persoane.

Sursa foto: epochtimes-romania.com