CRIMEEA: Ambasadorii NATO, reuniune de urgenta pe tema situatiei din UCRAINA

Ambasadorii tarilor membre Aliantei Nord Atlantice (NATO) se vor reuni de urgenta, duminica, la ora 14.00, la Bruxelles, pentru a discuta pe marginea situatiei grave din Ucraina.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anuntat pe contul sau de Twitter ca i-a convocat pe cei 28 de ambasadori ai tarilor membre ale Aliantei la o reuniune de urgenta duminica, la Bruxelles.

„Aliatii din cadrul NATO se vor consulta pe marginea situatiei grave din Ucraina. Consiliul Nord-Atlantic se va reuni maine, urmat de o Comisie NATO-Ucraina”, a anuntat el.

Citeste si: Negocieri esuate intre Obama si Putin. Ucraina in prag de razboi

Potrivit unor surse diplomatice, citate de Mediafax, ambasadorii se vor intalni la ora 12.00 GMT (14.00, ora Romaniei), iar Comisia NATO-Ucraina isi va incepe lucrarile trei ore mai tarziu, la 15.00 GMT (17.00, ora Romaniei).

Aceasta reuniune va avea loc cu o zi inainte de reuniunea de criza prevazuta intre cei 28 de ministri europeni de Externe.

Polonia a solicitat sambata seara convocarea de urgenta a Consiliului Nord-Atlantic, motivand ca se simte amenintata de o eventuala interventie a Rusiei in Ucraina.

Sursa foto: tribuna.md